Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusų ir lenkų tyrėjų nuomonės dėl L.Kaczynskio lėktuvo katastrofos aplinkybių išsiskyrė

Tarptautinis L.Kaczynskio lėktuvo katastrofos tyrimas truputėlį stringa.
L.Kaczynskio lėktuvas (rekonstrukcija)
L.Kaczynskio lėktuvas (rekonstrukcija) / YouTube stopkadras
Temos: 1 Lėktuvas

Pranešama, kad išsiskyrė šio tyrimo dalyvių nuomonės dėl katastrofos aplinkybių. „Kommersant“ rašo, kad lenkų tyrėjai linkę manyti, jog Smolensko šiaurinio oro uosto dispečeriai per vėlai davė svarbiausias komandas ir nuorodas. O rusai teigia, kad „Tu-154“ sudužo dėl ekipažo kaltės.

Lenkijos tyrėjai akventuoja, kad dispečerių duota komanda „Šimtas pirmas, horizontas“ nuskambėjo jau tuomet, kai lėktuvas buvo nusileidęs žemiau nei 100 metrų riba. Rusai sutinka su šiuo argumentu, tačiau jų ekspertai mano, kad dispečeris nespėjo sekti žymių dėl to, jog lėktuvas pernelyg greitai žemėjo.

Tarptautinio tyrimų departamento vadovas Aleksejus Marozovas pranešė, kad, jo manymu, pilotams pritrūko patirties. Lėktuvo įgula buvo sufromuota tik prieš keletą dienų iki skrydžio. Lainerio vadas tokio tipo lėktuvu buvo skraidęs 530 valandų, antrasis pilotas – 160 valandų, borto inžinierius – 235 valandas, o šturmanas – tik 60 valandų. Be to, ekipažo nariai nesitreniravo specialiu „Tu-154“ įgulos veiksmų simuliatoriumi, nes lenkai neturėjo tokios programinės įrangos.

Vis dėlto visus kitus Rusijos pusės teiginius, pavyzdžiui, kad pilotų kabinoje buvę pašaliniai žmonės trukdė pilotams, lenkai atmeta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius