Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 08 23 /16:39

Rusų kariui už armėnų šeimos išžudymą skirta įkalinimo iki gyvos galvos bausmė

Rusijos karo teismas antradienį skyrė įkalinimo iki gyvos galvos bausmę rusui kariui, kuris buvo pripažintas kaltu dėl septynių vienos šeimos narių nužudymo Armėnijoje, šiam incidentui sukėlus didžiulę krizę abiejų ilgamečių sąjungininkių santykiuose.
Rusijos karys Valerijus Permiakovas
Rusijos karys Valerijus Permiakovas / Nuotr. iš „Facebook“
Temos: 2 Rusija Armėnija

Šauktinis Valerijus Permiakovas buvo kaltinamas nužudęs sutuoktinius, jų suaugusį sūnų ir dukrą, marčią ir du anūkus jų namuose netoli Rusijos karinės bazės Giumri mieste, už maždaug 89 km nuo sostinės Jerevano.

Šešios aukos, tarp jų dvejų metų mergaitė, buvo nušautos, o šešių mėnesių berniukas buvo nudurtas.

Nusikaltimo vietoje buvo rasti V.Permiakovo batai ir Kalašnikovo automatas. Jis buvo sučiuptas, kai mėgino pabėgti į Turkiją, o vėliau buvo laikomas suimtas Giumri karinėje bazėje.

Rusija yra pagrindinė Armėnijos finansuotoja ir sąjungininkė, turinti šioje šalyje dislokuotų savo karių.

Šis nusikaltimas išprovokavo masinius protestus per aukų laidotuves: tūkstančiai žmonių buvo susirinkę prie Rusijos konsulato ir karinės bazės Giumri mieste reikalauti, kad V.Permiakovas būtų perduotas Armėnijos teisėsaugai, o ne teisiamas Rusijos karinio tribunolo.

Pranešama, kad anksčiau teisme kaltinamasis pripažino savo kaltę dėl šio nusikaltimo, tačiau atsisakė duoti parodymus. Rusijos ir Armėnijos psichiatrai atliko atskiras kaltinamojo psichinės būklės ekspertizes, per kurias buvo nustatyta, kad karys yra pakaltinamas.

Nužudytos šeimos artimųjų advokatai pasveikino tokį teismo sprendimą, tačiau sakė, kad po teismo liko daug neatsakytų klausimų.

Nužudytųjų artimiesiems atstovaujantis advokatas Arturas Sakuncas antradienį apkaltino tyrėjus, kad jiems nepavyko nustatyti nusikaltimo motyvo ir išsiaiškinti, ar V.Permiakovas neturėjo nusikaltimo bendrininkų.

Kol kas neaišku, ar V.Permiakovas bausmę atliks Armėnijoje, ar bus išsiųstas į Rusiją, kur, kaip baiminasi armėnai, jo bausmė gali būti sušvelninta.

Armėnijos generalinis prokuroras pernai nusprendė, kad karys negali būti perduotas Armėnijai, nes jis yra Rusijos pilietis ir yra Rusijos jurisdikcijoje.

Šis sprendimas išprovokavo įtūžį ir virtinę retų prieš Maskvą nukreiptų protestų 2,9 mln. gyventojų turinčioje mažoje Kaukazo valstybėje. Tūkstančiai žmonių išėjo į gatves ir reikalavo, kad V.Permiakovas būtų teisiamas už nužudymus.

Rusija pamėgino nuraminti aistras ir sutiko teisti V.Permiakovą už dezertyravimą, taip pat leido Armėnijos teisėjui nagrinėti bylą dėl žudynių, bet procesas vyko karinėje bazėje.

Už dezertyravimą iš savo bazės Rusijos karinis teismas pernai skyrė V.Permiakovui 10 metų laisvės atėmimo griežto režimo kalėjime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius