Rusų URM: JAV pagrasino imtis priemonių, jei pasitvirtins, kad A.Navalnas buvo apnuodytas

JAV valstybės sekretoriaus pavaduotojas Stephenas Biegunas per susitikimą su Rusijos užsienio reikalų ministru Sergejumi Lavrovu antradienį pareiškė, kad Vašingtonas Maskvos atžvilgiu gali imtis griežtų priemonių, jei pasitvirtins, jog opozicijos veikėjas Aleksejus Navalnas buvo apnuodytas, pranešė rusų URM.
Aleksejus Navalnas išgabenamas į Omsko ligoninę
Aleksejus Navalnas išgabenamas į Omsko ligoninę / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Iš anksto apibrėžusi įvykį kaip „incidentą“, Amerikos pusė pabrėžė, kad jei bus patvirtinta jo kaip opozicionieriaus apnuodijimo versija, Vašingtonas imsis priemonių, dėl kurių nublanks Amerikos visuomenės reakcija į Rusijos kišimąsi į JAV prezidento rinkimus 2016 metais“, – sakoma Rusijos užsienio reikalų ministerijos paskelbtame pranešime.

44-erių A.Navalnas, vienas balsingiausių prezidento Vladimiro Putino kritikų, gydomas Berlyno ligoninėje „Charite“. Praėjusį ketvirtadienį jis prastai pasijuto būdamas lėktuve, kuris skrido iš Tomsko į Maskvą, ir buvo nugabentas į Omsko ligoninę.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Ligoninė Berlyne, kurioje gydomas Aleksejus Navalnas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Ligoninė Berlyne, kurioje gydomas Aleksejus Navalnas

A.Navalno bendražygiai tvirtina, kad jis buvo apnuodytas kažkuo, ko buvo jo išgertoje arbatoje prieš sėdant į lėktuvą Tomsko oro uoste. Jų nuomone, su šiuo pasikėsinimu yra susijęs prezidentas V. Putinas.

Vis dėlto Rusijos gydytojai sakė, kad tyrimai jokių apnuodijimo požymių neatskleidė.

Pirmadienį „Charite“ nurodė, kad jos atlikti A. Navalno ėminių tyrimai atskleidė, jog aktyvistas buvo „apnuodytas medžiaga iš cholinesterazės inhibitorių grupės“. Jų būna kai kurių vaistų, insekticidų, taip pat nervus paralyžiuojančių medžiagų sudėtyje.

Tačiau Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas nekorektiškomis pavadino kalbas, kad opozicijos figūra A. Navalnas buvo apnuodytas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius