-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Ryanair“: skrisk nemokamai, jei stovėsi

Airijos pigių skrydžių bendrovė „Ryanair“ vėl stebina naujais pasiūlymais. Neseniai jie norėjo apmokestinti lėktuvo tualetus ir iš nutukusių keleivių imti papildomą mokestį, rašo skynew.com.
„Ryanair“ kompanija garsėja pigiais skrydžiais ir dažnais nesklandumais.
„Ryanair“ kompanija garsėja pigiais skrydžiais dažnai sugalvoja, kaip nustebinti keleivius. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Ryanair

Šį kartą aviakompanija „Ryanair“ skelbia, kad keleiviai greitai galės skraidyti nemokamai, tačiau yra viena sąlyga – jie privalės stovėti.

Vienas iš šios kompanijos vadovų Michaelas O'Leary pranešė, kad per kai kuriuos skrydžius planuojama iš lėktuvo salono pašalinti kelias eiles sėdynių.

Keleiviai galėtų sėdėti ant sėdynių, panašių į baro kėdes (tai primintų traukinio bufetą), arba tiesiog stovėti, kai skrydžiai truktų ne ilgiau nei pusantros valandos.

Michaelas O'Leary kalbėjo: „Mes galime pašalinti kelias sėdynes ir paklausti keleivio, ar jis norėtų keliauti stovėdamas. Jei sutinka, jis gali keliauti nemokamai.“

Komanija „Ryanair“ lėktuvų „Boeing“ gamintojų klausinėjo apie galimybes gaminti lėktuvus su  vertikaliomis sėdėjimo vietomis. „Ryanair“ spaudos atstovas teigė, kad šiai naujovei turi pritarti Airijos aviacijos valdžia.

Ponas M.O'Leary tik numojo ranka į kitų kalbas, kad siekis sumažinti kelionės kainą nuėjo per toli: „Kasdien matome tūkstančius žmonių traukiniuose, kurie stovi, nes negali gauti vietos. Taip nuolat būna žeme važinėjančiame transporte.“

Šią idėją „Ryanair“ pasiskolino iš kinų kompanijos „Spring“. Kinai teigia, kad tokiu būdu lėktuve telpa 50 procentų daugiau keleivių, o išlaidas pavyksta sumažinti penktadaliu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius