Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Ryga keičia savo veidą

Latvijos sostinei Rygai nusibodo pastaruoju metu kiek nuvytusi reputacija, tad miestas nusprendė atlikti sau kosmetinę įvaizdžio operaciją, rašo „Lietuvos žinios“.
Ryga
Ryga / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Turistams Ryga asocijuojasi su siautulingais vakarėliais ir prašmatniais klubais, tačiau pavargusi nuo girtų britų sostinės valdžia panoro pakeisti miesto veidą ir paversti jį plastinės chirurgijos centru.

Rygoje plastinės operacijos kainuoja iki 40 proc. pigiau nei bet kuriame kitame Vakarų Europos mieste, tad miesto valdininkams šių paslaugų plėtra atrodo geriausia išeitis, siekiant pagerinti sumenkusią Latvijos sostinės reputaciją.

„Mes norime, kad daugiau turistų, daugiau britų atvyktų čia atlikti plastinės operacijos arba, pavyzdžiui, pas dantų gydytoją. Gali ir prisigerti, ir susitaisyti dantis, o kainos bus akivaizdžiai mažesnės“, – teigė Rygos meras Nilsas Usakovsas.

Kaip rašo „Lietuvos žinios“, pirmieji žingsniai jau žengti – uždaryti kai kurie nesąžiningi naktiniai klubai, kuriuose už pigų šampano butelį būdavo prašoma kelių tūkstančių eurų ar buvo vagiami klientų kreditinių kortelių duomenys.

„Žinoma, mums reikia turistų ir viengungių vakarėlių, bet norėtume, kad tokio tipo turistų apmažėtų“, – aiškino N.Usakovsas.

Plastinę chirurgiją latviai pasirinko neatsitiktinai. Anot jų, Rygoje veikia daug puikių klinikų ir dirba aukštos kvalifikacijos gydytojų. Jei šis planas išdegtų, seselėms ir daktarams iš šalies nebereiktų emigruoti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius