Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 11 21 /2013 11 22

Rygoje įgriuvo parduotuvės „Maxima“ stogas: auga žuvusiųjų ir sužeistųjų skaičius

Ketvirtadienio vakarą Latvijos sostinėje Rygoje įgriuvo parduotuvės „Maxima“, esančios Priedainės g. 20, stogas. LETA kiek anksčiau pranešė, kad stogas įgriūti galėjo po šildymo katilo sprogimo.
Nelaimė Rygoje
Nelaimė Rygoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Tačiau tiriama ne vien ši versija, bet ir kitos galimos nelaimės priežastys – pernelyg didelė apkrova stogo konstrukcijai, ant stogo atliekami statybų darbai, sumanius įrengti žiemos sodą.

Kaip praneša Diena.lv, žuvusiųjų daugėja. Naujausiais duomenimis, žuvo šeši žmonės, tarp jų – du gelbėtojai. Dešimtys buvo sužeista. Valstybinis kraujo donorų centras prašo šalies gyventojų skubiai duoti kraujo sužeistiesiems.

Pasak Valstybinės ugniagesių-gelbėtojų tarnybos (VUGT) vadovo pavaduotojo Normundo Plegermanio, gelbėtojai dirba pavojingomis sąlygomis, nes įgriūna vis naujos stogo dalys.

Mes netekome vieno kolegos, kuris žuvo gelbėdamas iš po nuolaužų nukentėjusiuosius. Sakė I.Veterė.

Moteris, kuri buvo parduotuvėje tragedijos metu LNT teigė, kad iš pradžių nesuprato, kas vyksta ir kur eiti. Tuo metu ji buvo netoli išėjimo, tačiau staiga įgriuvo stogas, buvo užblokuotas išėjimas.

Į įvykio vietą išsiųsta 17 greitosios pagalbos ekipažų. Į įvykio vietą išskubėjo ir ugniagesiai gelbėtojai bei policija.

VIDEO: Rygoje įgriuvo parduotuvės „Maxima“ stogas.

Korespondentas iš įvykio vietos praneša, kad žmonės, esantys nelaimės vietoje sumišę, ieško savo draugų ir artimųjų. Žmonės esą piktinasi, kad praėjus pusantros valandos po incidento, informacija vis dar labai ribota. „Maxima“ atstovai išskubėjo į įvykio vietą ir žada pateikti daugiau informacijos iš ten.

Gelbėtojai perspėja gyventojus, kad nesiartintų prie nelaimės vietos, šiuo metu jie „šukuoja“ incidento vietą ir ieško nukentėjusių žmonių. Aplink nelaimės vietą ribojamas eismas.

Parduotuvės pastato plotas – 500 kvadratinių metrų.

VIDEO: Rygoje įgriuvo parduotuvės „Maxima“ stogas.

Kompanija „RE&RE“ atmeta statybos broko sugriuvusioje parduotuvėje „Maxima“ galimybę

Prekybos centras, kuriame patalpas nuomojosi „Maxima“, priklauso bendrovei „Homburg“; centrą „RE&RE“ pastatė 2011 metų pabaigoje.

Statybos kompanija „RE&RE“ atmeta galimybę, kad Rygos Zuolitudės rajone esantis prekybos centras, kuriame ketvirtadienį vakare įgriuvo 500 kv.m stogo, buvo pastatytas nekokybiškai.

Kompanijos atstovė Marytė Straumė BNS sakė, kad stogo įgriuvimo priežastys kol kas neaiškios, bet ji atmeta nekokybiško statybos darbų atlikimo galimybę.

„Šiuo atveju nėra pagrindo kalbėti apie nekokybiškai atliktus statybos darbus, nes šis projektas buvo griežtai prižiūrimas“, – sakė ji.

Rygos meras Nilas Ušakovas nurodė statybų priežiūros institucijai patikrinti visus projektus, kuriuos vykdė statybos kompanija „RE&RE“, pastačiusi prekybos centrą „Maxima“.

M.Straumė paneigė nuomonę, jog stogas įgriuvo dėl to, kad ant jo buvo įrengiamas žiemos sodas.

„Ant parduotuvės stogo nebuvo rengiamas žiemos sodas. Ten darė vadinamąjį žaliąjį stogą. Tačiau reikia pažymėti, kad šiuo atveju buvo naudojamas ne smėlis, o specialus palengvintas substratas“, – nurodė „RE&RE“ atstovė.

Plėtotojas: Rygos prekybos centras, kuriame įgriuvo stogas, pastatytas laikantis visų reikalavimų

Projektuojant ir statant Rygos prekybos centrą „Maxima“, kur ketvirtadienį vakare įgriuvo stogas, buvo laikomasi visų reikalavimų, sakė kompanijos „Homburg Group“, kuriai priklauso tas pastatas, valdybos narys Jamesas Torpey.

Pasak jo, kompanija yra pasirengusi bendradarbiauti su policija ir visomis kitomis institucijomis, kad būtų nustatyta tragedijos priežastis.

„Kaip ir visi kiti, esame ištikti šoko ir reiškiame užuojautą visoms aukoms ir jų artimiesiems. Dar per anksti kalbėti apie tikrąją tragedijos priežastį, ji bus nustatyta tyrimo metu“, – sakė centrą stačiusios kompanijos „RE&RE“ atstovė Marytė Straumė.

„Yra kelios galimos versijos ir, kadangi visi statybos darbai buvo vykdomi griežtai pagal projektą, plačiau negalime komentuoti nė vienos iš jų“, – pažymėjo atstovė.

„Šiuo metu visų svarbiausias dalykas yra aukų gelbėjimas ir mes drauge su techninės priežiūros specialistais, inžinieriais ir statybininkais atvykome į įvykio vietą“, – pridūrė ji.

Rygos meras po tragedijos „Maximoje“ atšaukia savo atostogas ir reikalauja tyrimo dėl visų „RE&RE“ projektų

Rygos meras Nilas Ušakovas nurodė statybų priežiūros institucijai patikrinti visus projektus, kuriuos vykdė statybos kompanija „RE&RE“, pastačiusi prekybos centrą „Maxima“, kur ketvirtadienį vakare įgriuvo stogas.

Tai meras paskelbė savo „Twitter“ paskyroje. N.Ušakovas pridūrė, kad nutraukia atostogas ir anksčiau grįžta į darbą.

„Nurodžiau statybų priežiūros institucijai penktadienį pradėti neeilinį tyrimą visose „RE&RE“ statybvietėse“, – pranešė N.Ušakovas.

Jis taip pat nurodė, kad nutraukia atostogas, ir pridūrė: „Šiuo metu ieškau greičiausio įmanomo būdo grįžti į Rygą“.

Latvijos policija pradėjo baudžiamąjį tyrimą dėl tragedijos „Maxima“

Latvijos policija pradėjo baudžiamąjį tyrimą dėl tragiško incidento Rygos rajone Zuolitudėje esančioje parduotuvėje „Maxima“, BNS sakė Rygos regiono policijos valdybos atstovas Tomas Savovskis.

Jis nurodė, jog kol kas anksti kalbėti apie ketvirtadienio tragedijos priežastis.

Policija taip pat pradėjo rinkti incidento liudininkų parodymus.

Dėl tragedijos „Maxima“ prekybos centre Rygoje – skubus Latvijos vyriausybės posėdis

Latvijos premjeras Valdis Dombrovskis pranešė penktadienį sušauksiąs skubų vyriausybės krizių valdymo posėdį dėl tragedijos sostinės prekybos centre „Maxima“.

Į nelaimės vietą Zuolitudės rajone atvykęs vyriausybės vadovas sakė, kad bus tariamasi dėl to, kaip padėti tragiško incidento aukoms ir jų artimiesiems.

Vidaus reikalų ministras Richardas Kozlovskis žiniasklaidos atstovams patvirtino, jog ant prekybos stogo vyko statybos darbai, pridurdamas, kad kalbėti apie tragedijos priežastis kol kas anksti. R.Kozlovskio teigimu, gelbėjimo darbai gali tęstis iki ryto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius