Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Latvijos šimtmetis: tūkstančiai žmonių ceremonijoje Rygoje ir renginiai beveik 40-yje pasaulio šalių

Rygoje keli tūkstančiai žmonių sekmadienį stebėjo oficialią Nepriklausomybės dienos gėlių padėjimo ceremoniją prie Laisvės paminklo, pranešė naujienų agentūros BNS korespondentai. Susirinkusioje minioje buvo įvairaus amžiaus ir įvairių tautybių žmonių. Matėsi lietuvių su Latvijos ir Lietuvos vėliavomis, taip pat buvo Estijos ir Suomijos vėliavų. Daugelis žmonių laikė baltų ir raudonų gėlių ir vėliau jas dėjo prie paminklo.
Latvijos šimtmetis
Latvijos šimtmetis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Oficialioje gėlių padėjimo ceremonijoje dalyvavo Latvijos prezidentas Raimondas Vėjuonis, Estijos prezidentė Kersti Kaljulaid, Islandijos prezidentas Gudni Johannessonas ir Suomijos prezidentas Sauli Niinisto.

Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė į šią ceremoniją negalėjo atvykti, sugedus ją į Rygą turėjusiam atskraidinti kariuomenės lėktuvui.

Taip pat dalyvavo buvę Latvijos prezidentai Valdis Zatleris, Andris Bėrzinis ir Vaira Vykė-Freiberga, beveik visi kadenciją baigiančios vyriausybės nariai, grupė Saeimos narių, atstovaujančių visoms septynioms į parlamentą patekusioms partijoms, Rygos miesto tarybos, Nacionalinių ginkluotųjų pajėgų pareigūnų.

Rygos senamiestis buvo sausakimšas nuo vidurdienio, pranešė korespondentai.

Šimtmetis minimas beveik 40-yje pasaulio šalių

Latvių bendruomenės 100-ąsias Latvijos nepriklausomybės metines mini mažiausiai 37 valstybėse ir 75 miestuose visame pasaulyje, naujienų agentūrai BNS sakė portalo latviesi.com vadovas Indulis Bėrzinis.

Įvairūs Latvijos Nepriklausomybės dienai skirti renginiai vyksta Jungtiniuose Arabų Emyratuose, Didžiojoje Britanijoje, Jungtinėse Valstijose, Australijoje, Austrijoje, Baltarusijoje, Belgijoje, Brazilijoje, Čekijoje, Danijoje, Pietų Afrikoje, Prancūzijoje, Graikijoje, Gruzijoje, Estijoje, Airijoje, Islandijoje, Italijoje, Izraelyje, Naujojoje Zelandijoje, Kanadoje, Rusijoje, Lietuvoje, Liuksemburge, Meksikoje, Nyderlanduose, Norvegijoje, Portugalijoje, Serbijoje, Škotijoje, Suomijoje, Ispanijoje, Šveicarijoje, Turkijoje, Vengrijoje, Vokietijoje, Švedijoje ir kitose šalyse, sakė I. Berzinis.

Pasak jo, latvių organizacijos, ambasados ir bendruomenės šiose ir kitose šalyse pakvietė tautiečius dalyvauti bendrose pamaldose, muzikos ir šokių pasirodymuose, filmų peržiūrose ir kituose renginiuose.

Sekmadienį Niagaros krioklys šia proga bus apšviestas Latvijos vėliavos spalvomis. Latvijos šimtmetis taip pat bus pagerbtas specialiu Morrisono tilto Portlande JAV, tilto „High Level Bridge“ Edmontone Kanadoje, Genujos švyturio ir kitų garsių objektų visame pasaulyje apšvietimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius