Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Rygos savivaldybė neleido rusakalbių teisių aktyvistams surengti koncerto

Rygos miesto taryba nusprendė nesuteikti leidimo rusakalbių teisių aktyvistams penktadienį surengti koncerto prie Kongresų rūmų, nurodė šaltiniai Latvijos sostinės savivaldybėje.
Ryga
Ryga / 123rf nuotr.

Tarybos atstovai sakė BNS, kad Rygos valdžia, atsižvelgusi į Latvijos saugumo policijos rekomendacijas, neleis surengti koncerto „Mes norime permainų“ , kurį organizuoja visuomeninė organizacija „Nepiliečių kongresas“.

Šį sprendimą priėmė Rygos miesto vykdomasis direktorius Juris Radzevičius.

„Nepiliečių kongresas“ ir kiti rusakalbių judėjimai sakė, kad per šį koncertą dėmesys bus sutelktas į šios Latvijos visuomenės dalies patiriamas problemas, įskaitant dėl pilietybės įgijimo ir teisės mokytis rusų kalba.

Planuojamas koncertas sulaukė žiniasklaidos dėmesio, kai radikalių pažiūrų aktyvistas Aleksandras Gaponenka socialiniuose tinkluose jį pavadino „vietos Maidanu“, turėdamas omenyje Ukrainoje pastaruosius kelis mėnesius vykstančią priešpriešą tarp provakarietiškų ir prorusiškų jėgų.

Saugumo policija perspėjo, kad tame renginyje bus sąmoningai siekiama provokuoti ir priešinti Latvijos visuomenę, tai pat kurstyti ideologinę bei etninę įtampą. Šį koncertą planuota surengti Rygos centre, kur savaitgaliais paprastai susirenka daug žmonių, todėl toks renginys kelia fizinės konfrontacijos grėsmę.

Miesto tarybos oficialus sprendimas uždrausti šį renginį ir jo paaiškinimas bus pateiktas koncerto organizatoriams penktadienį.

Planuota, kad tame renginyje ne vien pasirodys Latvijos roko muzikantai ir dainininkai, bet ir sakys kalbas rusakalbių teisių aktyvistai.

„Nepiliečių kongresas“, įkurtas 2012 metais, siekia, kad Latvijoje nebeliktų gyventojų, kuriems atsisakoma suteikti pilietybę, ir sukurti vieningą politinę tautą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius