Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ryklys, pramintas žmogėdra, vaiko turistus iš Egipto kurorto Šarm aš Šeicho (nuotraukos, video)

Poilsis lietuvių pamėgtame Egipto kurorte Šarm aš Šeiche – be maudynių Raudonojoje jūroje ir grožėjimosi povandeniniu pasauliu. Turistus nuo šių malonumų atbaidė paplūdimiuose siautėjantys rykliai.
Ryklys
Ryklys / BFL/Sauliaus Žiūros nuotr.

Ryklių aukomis vien šį mėnesį jau tapo penki Egipte poilsiavę žmonės. Trys rusai ir vienas ukrainietis praėjusios savaitės viduryje buvo sunkiai sužeisti, penktoji – 70 metų vokietė –sekmadienį mirė nuo sužalojimų. Plačiau apie tai rašo „Lietuvos rytas“.

Sekmadienį netoli tos vietos, kur žuvo vokietė, maudėsi ir Lietuvos turizmo agentūrų atstovai, nuvykę susipažinti su Šarm aš Šeicho viešbučiais ir poilsio galimybėmis.

Įtariama, kad prie Šarm aš Šeicho krantų siautėja tas pats ryklys, jau pramintas žmogėdra.

Tarp šiomis dienomis nukentėjusių turistų nėra mūsų šalies atstovų. „Lietuviai tapo labai atsargūs”, – sakė kelionių organizatoriaus „Novaturas” rinkodaros vadovas Tomas Mikalonis.

Juk būtent turistė iš Lietuvos šį rudenį tapo pirmąja ryklio auka. 54 metų gydytoja iš Visagino Jelena Rubanovič buvo užpulta ir sunkiai sužalota, kai maudėsi.

Po ryklių išpuolių praėjusios savaitės viduryje, kai buvo sužaloti keturi žmonės, egiptiečiai uždraudė maudytis Šarm aš Šeicho paplūdimiuose. Bet sekmadienį draudimas buvo atšauktas. Tą pačią dieną Naama Bajaus paplūdimyje ryklys mirtinai sužalojo vokietę.

Moteris maudėsi greta viešbučio. Ryklys jai smarkiai sukandžiojo ranką ir koją, taip pat smarkiai sumušė krūtinę.

Egiptiečiai praėjusią savaitę leidosi medžioti plėšrūnų. Buvo sugauti trys rykliai, tačiau nė vieno jų skrandyje neaptikta žmogaus kūno dalių.

Nardymo profesionalai visai netoli Šarm aš Šeicho pakrantės 25 metrų gylyje nufilmavo ryklį, kuriam sužeista uodega. Manoma, kad būtent jis puola turistus.

Specialistai mano, kad sužeistas gyvūnas tapo lėtesnis, prasčiau manevruoja, todėl ieško lengviau sučiumpamo grobio pakrantėje. Kiti spėja, kad neribojant žūklės Egipte atvirojoje jūroje rykliams pristigo ėdesio, todėl jie pasuko kranto link.

Egiptiečiai, bijodami netekti turistų, ketina rengti specialius instruktažus, kaip elgtis susidūrus su rykliu, o paplūdimiuose turėtų budėti gelbėtojai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius