-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rytų Afganistane NATO bombarduoja talibų sukilėlius

NATO pirmadienį iš oro atakavo talibų maištininkus, kurie privertė vyriausybines pajėgas atsitraukti iš rajono Rytų Afganistane.
Talibai
Talibai / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 NATO Talibanas

Tuo tarpu vienas NATO pajėgų vadas pareiškė, kad yra „aiškių įrodymų“, jog kai kurie afganų kovotojai mokomi Irane.

NATO pranešė, kad sekmadienį Afganistano pietuose per savadarbio užtaiso sprogimą žuvo kariškis. Naujienų agentūros AP duomenimis, tai jau 50-asis šį mėnesį Afganistane žuvęs NATO pajėgų karys.

Incidentas įvyko JAV pajėgų vadams rengiantis pirmadienį minėti Atminimo dieną, kai Amerika pagerbia karuose kritusius savo karius.

JAV pajėgų atstovas spaudai pulkininkas leitenantas Josephas Breasseale'as sakė, kad per minėtą savadarbio užtaiso sprogimą žuvęs kariškis buvo ne amerikietis, tačiau sekmadienį per pavienį incidentą žuvo ir vienas amerikietis.  

Gegužė JAV pajėgoms yra kruviniausias šių metų mėnuo, mat žuvo 33 amerikiečiai kariškiai – dviem daugiau nei vasarį, kai JAV, NATO ir Afganistano pajėgos užėmė talibų bastioną Mardžą Helmando provincijoje.

Be to, nuo 2001 metų per karą Afganistane žuvusių amerikiečių karių skaičius šį mėnesį perkopė tūkstantį.Iranas užsiima ir nederama veikla – aprūpina ginklais ir apmoko talibus.

Afganistane dislokuotų JAV ir NATO pajėgų vyriausiasis vadas generolas Stanley McChrystalas sekmadienį Kabule žurnalistams sakė, kad Afganistano vakarinis kaimynas Iranas apskritai padeda afganų Vyriausybei kovoti su maištininkų grupuotėmis.

„Tačiau yra aiškių įrodymų, kad Iranas užsiima ir nederama veikla – aprūpina ginklais ir apmoko talibus“, – sakė jis ir pridūrė, jog NATO pajėgos aktyviai stengiasi užkirsti kelią ginkluotės kontrabandai ir kovotojams rengti.

NATO pranešė, kad piečiau esančioje Paktijos provincijoje sekmadienį leisdamasis sudužo civilinis kontraktininkų sraigtasparnis. Per nelaimę žuvo vienas ant žemės buvęs civilis ir nesunkiai nukentėjo trys sraigtasparnio įgulos nariai.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius