Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rytų Indoneziją sukrėtė 6,4 balo žemės drebėjimas

Rytų Indoneziją ankstyvosiomis pirmadienio valandomis sukrėtė 6,4 balo žemės drebėjimas, po jo buvo paskelbta cunamio grėsmė, bet netrukus šis perspėjimas buvo atšauktas, informavo seisminio stebėjimo organizacijos.
Pajutę žemės drebėjimą žmonės išbėgo iš pastatų.
Pajutę žemės drebėjimą žmonės išbėgo iš pastatų. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Drebėjimo židinys buvo apie 171 km gylyje Bandos jūroje, nurodė JAV Geologijos tarnyba (USGS).

Iš pradžių Indijos vandenyno perspėjimo apie cunamius ir padarinių sušvelninimo sistema (IOTWMS) paskelbė perspėjimą apie cunamio grėsmę.

Vis dėlto netrukus sistema paskelbė antrą pranešimą, kuriame buvo paskelbta, kad „Indijos vandenyno šalims nėra jokios grėsmės“.

Žemės drebėjimo epicentras buvo šalia retai apgyvendintų salų Bandos jūroje, apie 380 km nuo Ambono, Molukų provincijos sostinės.

Vietos pareigūnai informavo, kad negauta jokių pranešimų apie padarytą žalą ar sužeistuosius.

„Švelnų požeminį smūgį vietiniai jautė dvi ar tris sekundes, nebuvo jokios panikos ir jokios cunamio grėsmės“, – sakė nacionalinės nelaimių padarinių likvidavimo agentūros atstovas Sutopo Purwo Nugroho.

Vasario 26-ąją vietovę netoli pirmadienio drebėjimo epicentro buvo sukrėtęs 6,1 balo požeminis smūgis. Jis taip pat nepadarė jokios žalos.

Indonezija priklauso vadinamajam Ramiojo vandenyno ugnies žiedui – tektoninių lūžių lankui, kuriame dažnai įvyksta žemės drebėjimų ir ugnikalnių išsiveržimų.

2004 metais itin galingas žemės drebėjimas Indijos vandenyne sukėlė cunamį, daugelyje regiono šalių nusinešusį daugiau kaip 220 tūkst. žmonių gyvybių, tarp jų 168 tūkst. – Indonezijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius