-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rytų Jeruzalėje palestinietis subadė du policininkus ir buvo pašautas

Rytų Jeruzalėje vienas palestinietis pirmadienį subadė du Izraelio policininkus netoli senamiesčio ir buvo pašautas ten buvusių saugumo pajėgų, pranešė policija.
Išpuoliai Izraelyje
Izraelio policija / „Scanpix“/AP nuotr.
Temos: 2 Izraelis Jeruzalė

Medikai nurodė, kad per šį išpuolį viena jaunesnė negu 30 metų policininkė buvo sunkiai sužeista, o 45 metų policininkas patyrė vidutinio sunkumo sužalojimų. Viena policijos atstovė sakė, kad 20-metis užpuolikas gyveno Rytų Jeruzalėje, o jo būklė, kaip manoma, kritinė.

Pirmadienį įvykdytas išpuolis buvo jau šeštoji nuo penktadienio ataka prieš Izraelio saugumo pajėgas. Ankstesnės trys savaitės buvo gana ramios, bet smurtas Izraelyje ir okupuotose palestiniečių teritorijose suintensyvėjęs jau beveik metus.

Pastaroji ataka įvyko prie Erodo vartų į senamiestį, esančių netoli Damasko vartų, kur penktadienį vienas Jordanijos pilietis buvo nušautas, kai mėgino smogti peiliu policijos pareigūnei.

Nuo pernai spalio besitęsianti smurto banga nusinešė jau 227 palestiniečių, 34 izraeliečių ir dviejų amerikiečių gyvybes; taip pat žuvo po vieną Jordanijos, Eritrėjos ir Sudano pilietį, rodo naujienų agentūros AFP statistika.

Izraelio pajėgos nurodo, kad dauguma šių palestiniečių buvo nukauti per peiliais arba šaunamaisiais ginklais ginkluotų užpuolikų atakas arba kai užpuolikai mėgindavo rėžtis į žmones transporto priemonėmis. Kiti buvo nušauti per protestus arba susirėmimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius