-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 08 18 /19:05

Rytų Ukrainoje didžiausia ataka per pastaruosius metus: žuvo 3, sužeisti 6 kariai

Ukraina ketvirtadienį pranešė, kad prorusiški separatistai nukovė tris karius per didžiausią smurto protrūkį šalies rytinėje dalyje per pastaruosius metus. Dar 6 kariai buvo sužeisti.
Ukrainos karių kasdienybė
Ukrainos karių kasdienybė / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Ukraina Karas

Kariuomenės atstovas Oleksandras Motuzianykas sakė, kad per praėjusią parą separatistų išpuolių skaičius padvigubėjo, tarp Kijevo ir Maskvos augant įtampai dėl Kremliaus kaltinimų, esą Ukraina planavo surengti ginkluotą įsiveržimą į Rusijos aneksuotą Krymą šį mėnesį.

„Separatistai paleido daugiau nei 500 minosvaidžių ir daugiau nei 300 artilerijos sviedinių į mūsų pozicijas“, – sakė atstovas žurnalistams Kijeve.

„Paskutinį kartą panašaus intensyvumo apšaudymą, panaudojant sunkiuosius ginklus, stebėjome prieš metus“, – pridūrė jis.

Pasak O.Motuzianyko, trys ukrainiečių kariai žuvo ir dar šeši buvo sužeisti per susirėmimus 30 kilometrų pločio buferinėje zonoje, skiriančioje separatistų ir vyriausybės pajėgas.

Prancūzijos prezidentas Francois Hollande'as antradienį pasisakė prieš bet kokį Ukrainos konflikto eskalavimą, pasikalbėjęs telefonu su Ukrainos prezidentu Petro Porošenka ir Vokietijos kanclere Angela Merkel.

Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Donaldas Tuskas trečiadienį sakė, kad jis ir Ukrainos lyderis mano, jog Rusijos pateikta versija apie įvykius Ukrainos rytinėje dalyje ir Kryme yra „nepatikima“.

Pirmadienį Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas savo ruožtu sakė, kad Maskva lieka įsipareigojusi dėl įstrigusio Minsko taikos plano, kuriuo siekiama užbaigti Kijevo ir prorusiškų separatistų kovas dviejuose Rytų Ukrainos regionuose.

Tačiau jis taip pat perspėjo, jog Maskva imsis „visapusiškų priemonių užtikrinti, kad bet kokie bandymai surengti įsiveržimus į mūsų (Rusijos) teritoriją būtų užgniaužti dar užuomazgoje“.

Petro Porošenka prabilo apie plataus masto invaziją

Ukrainos prezidentas Petro Porošenka ketvirtadienį pareiškė, kad jis negali atmesti plataus masto Rusijos invazijos tikimybės po to, kai kariuomenė pranešė apie didžiausią smurto protrūkį šalies rytinėje dalyje per pastaruosius metus.

Kariuomenės atstovas Oleksandras Motuzianykas pranešė, kad per praėjusią parą separatistų išpuolių skaičius padvigubėjo, tarp Kijevo ir Maskvos augant įtampai dėl Kremliaus kaltinimų, esą Ukraina planavo surengti ginkluotą įsiveržimą į Rusijos aneksuotą Krymą šį mėnesį.

„Paskutinį kartą panašaus intensyvumo apšaudymą, panaudojant sunkiuosius ginklus, stebėjome prieš metus“, – O. Motuzianykas sakė žurnalistams Kijeve.

Atsakydamas P.Porošenko į konflikto zoną išsiuntė savo aukščiausiąjį kariuomenės vadą ir perspėjo, kad jis „negali atmesti plataus masto Rusijos invazijos (į Ukrainą) visais frontais“ tikimybės.

„Konflikto eskalavimo tikimybė išlieka labai didelė“, – Ukrainos lyderis sakė televizijai, lankydamasis vakariniame Lvovo mieste.

P,Porošenko pridūrė, kad tolesnis konflikto eskalavimas gali jį priversti paskelbti „karo padėtį“, taip pat rezervo karių ir „mobilizavimą“.

Maskva kol kas į P.Porošenkos pareiškimą nesureagavo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius