-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rytų Ukrainos separatistų lyderis pagrasino jėga išstumti vyriausybės pajėgas iš Donbaso

Apsišaukėliškos Donecko liaudies respublikos lyderis Aleksandras Zacharčenka penktadienį pareiškė, kad prorusiškų separatistų pajėgos gali jėga išvaryti Ukrainos vyriausybės karius iš jų užimtų pozicijų rytinėje šalies dalyje.
Vienas Donecko separatistų lyderių Aleksandras Zacharčenka
Vienas Donecko separatistų lyderių Aleksandras Zacharčenka / „Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr.

Pasak A.Zacharčenkos, sukilėliai siekia politinėmis priemonėmis „išlaisvinti okupuotas teritorijas“ Donecko ir Luhansko srityse, tačiau pridūrė, kad gali panaudoti ir karinę jėgą, jeigu politinės pastangos žlugtų.

„Mes visada sakėme, kad okupuotų Donecko ir Luhansko teritorijų išlaisvinimas – mūsų kolektyvinis uždavinys. Ir mes visada sakėme, kad norėtumėme tai padaryti politinėmis priemonėmis. Jeigu vis tik jie nesupranta – tai priminsiu, kad mes galime tai padaryti ir karinėmis (priemonėmis)“, – pareiškė A.Zacharčenka spaudos konferencijoje.

Nuo 2014 metų balandį prasidėjusio konflikto pradžios per vyriausybės pajėgų ir prorusiškų separatistų susirėmimus žuvo daugiau nei 9 800 žmonių. Anksčiau šį mėnesį atsinaujinę ir keletą dienų trukę susirėmimai buvo didžiausi po 2015 metais pasiekto taikos susitarimo.

Rusijos prezidento Vladimiro Putino atstovas Dmitrijus Peskovas sakė, kad A.Zacharčenkos pareiškimas prieštarauja 2015 metų susitarimui, tačiau pridūrė, kad jis nuskambėjo tvyrant įtampai, kurią sukėlę Ukrainos veiksmai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius