Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

S.Cichanouskaja pasisako už skaidrius Minsko ir Maskvos santykius

Baltarusijos opozicijos lyderė Sviatlana Cichanouskaja pasisakė už sąžiningų ir skaidrių santykių su Rusija kūrimą, jeigu į valdžią Baltarusijoje ateitų opozicija.
Sviatlana Cichanouskaja
Sviatlana Cichanouskaja / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Tačiau ji taip pat perspėjo, kad naujoji valdžia gali nepripažinti susitarimų, kuriuos su Rusija per pastaruosius metus pasirašė dabartinis šalies vadovas Aliaksandras Lukašenka.

„Kaip ir kiekvienas baltarusis, aš suprantu, kaip smarkiai Baltarusijos ekonomika yra susijusi su Rusijos ekonomika. Ir žinau, kad mums reikės kurti naujus, sąžiningus ir skaidrius santykius ir susitarimus su Rusija“, – per Baltarusijos ir Rusijos ekspertų internetinę konferenciją penktadienį sakė S.Cichanouskaja.

Visas jos pasisakymas paskelbtas jos interneto puslapyje.

S.Cichanouskaja taip pat pažymėjo, kad „šiandien sunku kalbėti apie tai, kokia bus Rusijos ir Baltarusijos situacija tuo metu, kai Baltarusijoje pasikeis valdžia“.

„Režimas ir toliau pasirašinėja gaires, o baltarusiai ir toliau gina savo suverenitetą. Todėl noriu priminti, kad naujoji valdžia gali nepripažinti A.Lukašenkos susitarimų, sudarytų po 2020 metų lapkričio 5 dienos, nes tai susitarimai žmogaus, kuris neteisėtai laiko valdžią“, – pareiškė Baltarusijos opozicijos lyderė.

Opozicijos kandidatė S.Cichanouskaja, tvirtinanti, kad rinkimus laimėjo ji, buvo priversta išvykti iš Baltarusijos ir dabar gyvena Lietuvoje.

Lietuva ir kitos Vakarų šalys pernai rugpjūčio 9-ąją vykusius rinkimus vadina suklastotais ir nepripažįsta A.Lukašenkos teisėtai išrinktu Baltarusijos prezidentu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius