Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

S.Haidajus: Rusijos kariai kasdien gauna įsakymus judėti tolyn, bet dėl nuostolių ne visada jų laikosi

„Mes kovojame su priešu Luhansko ir Donecko sričių pasienyje – okupantai patiria didelių nuostolių, ir jie tai supranta“, sako Luhansko srities karinės administracijos vadovas Serhijus Haidajus.
Karas Ukrainoje
Karas Ukrainoje / Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo nuotr.

Telegrame jis rašo, kad Rusijos kariai kasdien gauna įsakymus judėti toliau, tačiau ne visada jų laikosi, nes specialiųjų pajėgų nuostoliai labai dideli.

Apie tai žino ir belaisviai, ir tie, kurie bendrauja su Lysyčansko ir Sjevjerodonecko gyventojais, teigia jis.

„Vien per Lysyčansko šturmą priešas turėjo tūkstančius žuvusiųjų ir sužeistųjų. Taigi jie turi daugiau pajėgų ir įrangos, tačiau Ukrainos kariuomenė yra geriau pasirengusi ir motyvuota. Jei bus daugiau šaudmenų, priešo specialiųjų pajėgų pranašumas bus panaikintas“, – rašo S.Haidajus.

Toliau jis rašo: „Rusai norėjo pasiekti Donecką ir nukirsti kelią Bachmutas-Lysyčanskas, kuris eina per Bilohirivką, tačiau ir vėl neturi ką pasakyti savo vadovybei. Spaudžiant mūsų kariams, priešas buvo priverstas pasitraukti.“

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo nuotr./Karas Ukrainoje
Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo nuotr./Karas Ukrainoje

Mūšis dėl Slovjansko gali tapti kitu svarbiausiu mūšiu dėl Donbaso

Jungtinės Karalystės (JK) žvalgybos duomenimis, tikėtina, kad Rusija ir toliau stiprina savo kontrolę Lysyčanske ir Luhansko srityje. Gynybos ministerijos liepos 6-osios pranešime rašoma, kad per pastarąją savaitę Rusijos pajėgos, susidūrusios su itin ryžtingu ukrainiečių pasipriešinimu, greičiausiai pasistūmėjo dar 5 km žemyn pagrindiniu keliu E40 nuo Iziumo.

Rusijos pajėgų Rytų ir Vakarų grupės šiuo metu greičiausiai yra maždaug už 16 km į šiaurę nuo Slovjansko miesto, rašoma toliau. Miestui taip pat kyla grėsmė iš Centrinės ir Pietinės pajėgų grupių, todėl yra reali tikimybė, kad mūšis dėl Slovjansko taps kitu svarbiausiu mūšiu kovoje dėl Donbaso.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius