-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Š.Korėja grasina kariniais veiksmais, nes P.Korėja šviečia į jos pusę

Šiaurės Korėjos kariuomenė oficialiu pareiškimu pasipiktino, kad iš demilitarizuotoje zonoje esančio kaimo JAV ir Pietų Korėjos kariai naudoja galingus prožektorius, kuriais šviečia į Šiaurę.
Kim Jong Unas
Kim Jong Unas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kim Jong Uno valdomos šalies kariuomenė aiškina, kad taip amerikiečiai ir pietų korėjiečiai vykdo tyčines provokacijas prieš Š.Korėjos pasienio postus, rašo AP.

Š.Korėjos kariuomenė pagrasino, kad jeigu to nebus liautasi daryti, ji pradės šaudyti į įrangą.

Pareiškimas paskelbtas praėjus kelioms valandoms po to, kai Jungtinių Tautų Saugumo Taryba pasmerkė Š.Korėją už keturių raketų per pastaruosius du mėnesius paleidimą. Paskutinė balistinė raketa buvo paleista trečiadienį iš povandeninio laivo ir nukrito Japonijos oro erdvės gynybos zonoje. Dėl to dar labiau paaštrėjo įtampa, jau anksčiau pavojingai padidėjusi dėl šiuo metu vykstančių Pietų Korėjos ir JAV karinių pratybų.

Dabartinės JT rezoliucijos draudžia Šiaurės Korėjai bet kokius balistinių raketų technologijų bandymus. Vis dėlto Pchenjanas sausį susprogdino jau ketvirtą branduolinį užtaisą ir toliau leido įvairių tipų raketas.

Pietų Korėja savo ruožtu sutiko, kad Jungtinės Valstijose jos teritorijoje dislokuotų modernias priešraketinės gynybos sistemas. Šis žingsnis labai padidino įtampą su Šiaurės Korėjos pagrindine diplomatine sąjungininke Kinija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius