Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

S.Lavrovas: D.Trumpas nori abipusiai naudingų santykių su Rusija

Donaldas Trumpas siekia abipusiai naudingų, pragmatiškų santykių su Maskva, trečiadienį sakė Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas po susitikimo su JAV prezidentu Baltuosiuose rūmuose.
Sergejus Lavrovas
Sergejus Lavrovas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Prezidentas D.Trumpas aiškiai patvirtino savo norą kurti abipusiai naudingus, verslo pobūdžio pragmatiškus santykius“, – sakė S.Lavrovas žurnalistams.

D.Trumpas pažymėjo, kad susitikimas buvo itin geras ir apie Siriją pridūrė: „Mes pasiryžę nutraukti žudynes ir žūtis.“

„Manau, kad mes labai gerai padirbėsime Sirijos atžvilgiu, – nurodė D.Trumpas. – Tai vyksta tikrai labai pozityviai.“

Rusijos ministras pažymėjo, kad Rusija ir JAV turi bendromis pastangomis spręsti tarptautines problemas.

S.Lavrovas: Mes stebime įvykius jūsų vidaus politikoje, kurie galėtų būti susiję su Rusija.

„Nepaisant visų žinomų nesutarimų, mūsų šalys gali ir turi kartu spręsti pagrindines problemas, šiuo metu itin aktualias tarptautiniu mastu“, – sakė jis per spaudos konferenciją po susitikimų su D.Trumpu ir JAV valstybės sekretoriumi Rexu Tillersonu.

Pasak S.Lavrovo, per minėtas derybas kalbėta apie padėtį Sirijoje, Palestinos ir Izraelio santykius, padėtį Afganistane ir Ukrainos rytuose.

„Sutarėme šiais klausimais tęsti bendradarbiavimą, ieškoti visų susidomėjusių šalių pozicijų suartėjimo“, – nurodė S.Lavrovas.

S.Lavrovas, pareiškė, kad derybose su D.Trumpu įtariamo Rusijos kišimosi į rinkimus Jungtinėse Valstijose klausimas nebuvo aptariamas ir pranešimus apie tą kišimąsi jis laikąs melagingais.

„Mes stebime įvykius jūsų vidaus politikoje, kurie galėtų būti susiję su Rusija, – sakė S.Lavrovas. – Tačiau kartu su prezidentu D.Trumpu kalbėjomės apie konkrečius dalykus, šios temos niekas iš mūsų nelietė.“

Paprašytas pakomentuoti FTB direktoriaus Jameso Comey atleidimą ir atsakyti į klausimą, ar jis yra patenkintas tokiu sprendimu, S.Lavrovas atsakė: „Lyg ir esam visi suaugę žmonės, ar ne?“

„Niekad nemaniau, kad teks į tokius klausimus atsakinėti, tuo labiau Jungtinėse Valstijose, kuri turi itin išvystytą demokratinę politinę sistemą“, – kalbėjo jis.

Pasak S.Lavrovo, jam pakanka viešų D.Trumpo pareiškimų apie įtariamą Rusijos kišimąsi į JAV rinkimus.

„Nėra jokios būtinybės, kažkaip slapčiomis, į ausį, mums apie tai pranešti. Mes žinome prezidento Trumpo poziciją ir poziciją tų, kurie stengiasi įrodyti priešingai“, – sakė Rusijos ministras.

„Deja, nė vieno įrodymo niekas niekam nepateikė“, – pabrėžė S.Lavrovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius