Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

S.Lavrovas perspėja apie labai didelius pavojus dėl įtampos eskalavimo tarp JAV ir Šiaurės Korėjos

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas penktadienį perspėjo, kad įtampos eskalavimas tarp Jungtinių Valstijų ir Šiaurės Korėjos kelia „labai didelius“ pavojus, kai pastaruoju metu tarp Vašingtono ir Pchenjano vyksta tikras žodžių karas.
Sergejus Lavrovas Indonezijoje
S.Lavrovas perspėja apie labai didelius pavojus dėl įtampos eskalavimo tarp JAV ir Šiaurės Korėjos / Sputnik

„Mano nuomone, pavojai labai dideli. Ypač atsižvelgus į tą retoriką: aidi tiesioginiai grasinimai panaudoti jėga“, – kalbėjo S.Lavrovas jaunimo forume „Prasmių teritorija“ penktadienį Vladimiro srityje į rytus nuo Maskvos.

Rusijos UR ministras neužsiminė apie naujausią D.Trumpo frazę, kad JAV kariuomenė yra „užtaisyta ir parengta“ tam atvejui, jei Šiaurės Korėja žengtų klaidingą žingsnį. Jis pažymėjo, kad Maskva nerimaudama stebi abiejų pusių pareiškimus, ypač Vašingtono retoriką apie prevencinę karinę veiklą.

Anot S.Lavrovo, pirmą žingsnį šioje JAV ir Šiaurės Korėjos priešpriešoje turi žengti būtent Vašingtonas, nes JAV yra galingesnė valstybė.

„Manau, kai reikalai priartėja iki muštynių, pirmąjį žingsnį tolyn nuo pavojingos ribos turi žengti tas, kuris stipresnis ir protingesnis“, – sakė jis.

Pasak S.Lavrovo, Rusija kartu su Kinija yra pasiūliusios labai protingą „dvigubo užšaldymo planą“.

„Kim Jong Unas užšaldo bet kuriuos branduolinius bandymus, bet kuriuos raketų paleidimus, o JAV ir Pietų Korėja įšaldo stambaus masto karines pratybas, kuriomis Šiaurės Korėja pasinaudoja kaip pretekstu bandymams atlikti“, – sakė S.Lavrovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius