Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

S.Lavrovas: Rusija Jungtinei Karalystei pateikė „viską dėl Skripalio bylos“

Maskva pateikė britams visa, ką buvo įmanoma pateikti „dėl Skripalio bylos“, ir tikisi, kad apnuodytam buvusiam rusų šnipui ir jo dukteriai pasveikus įvykis bus geriau nušviestas, penktadienį pareiškė Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas.
Sergejus Lavrovas
Sergejus Lavrovas: Rusija Jungtinei Karalystei pateikė „viską dėl Skripalio bylos“ / „Scanpix“ nuotr.

„Iš principo kalbėti apie dabartinę situaciją jau kažkaip net nejauku. Man atrodo, mes viską pateikėme. Mes absoliučiai oficialiai paprašėme Didžiosios Britanijos tų veiksmų, kurių ji turi imtis pagal Cheminio ginklo draudimo konvenciją. Reakciją jūs matote“, – spaudos konferencijoje Kazachstano sostinėje Astanoje sakė S.Lavrovas.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Sergejus Skripalis teisme Rusijoje
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Sergejus Skripalis teisme Rusijoje

Rusijos užsienio reikalų ministras pabrėžė, kad „absoliučiai ignoruojamas“ Rusijos klausimas dėl to, kodėl nepalaukus, „kai, tikiuosi, labai tikiuosi, pasitaisys nukentėjusysis ir jo duktė, kuri, beje, yra Rusijos pilietė“.

S.Lavrovas priminė, kad Rusijai taip pat „nieko nepranešė apie Gluškovo mirtį, nors privalo pranešti“.

Praėjusią savaitę britų policija paskelbė, kad kovo 4 dieną prie vieno prekybos centro Solsberyje Anglijos pietvakariuose susmukę ant suoliuko buvo rasti du smarkiai apsinuodiję žmonės. Vėliau Britanijos žiniasklaida paskelbė, kad tai britams šnipinėjęs buvęs Rusijos karinės žvalgybos agentūros GRU pulkininkas Sergejus Skripalis ir jo dukra Julija.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Theresa May
AFP/„Scanpix“ nuotr./Theresa May

Didžiosios Britanijos premjerė Theresa May pareiškė, jog „labai tikėtina“, kad už buvusio dvigubo agento apnuodijimą atsakinga Maskva. Trečiadienį ji paskelbė, kad Londonas nusprendė išsiųsti iš šalies 23 rusų diplomatus, jos žodžiais, dirbančius žvalgybai.

Apie buvusio oro bendrovės „Aeroflot“ generalinio direktoriaus pavaduotojo ir Boriso Berezovskio bendražygio Nikolajaus Gluškovo, kurį Rusija kaltina grobstymu, mirtį Londone kovo 12-ąją agentūrai „Interfax“ kitą dieną pranešė jo advokatas.

Trečiadieni šaltinis iš jo aplinkos „Interfax“ sakė, kad jis mirė uždusęs.

„Twitter“ nuotr./Nikolajus Gluškovas
„Twitter“ nuotr./Nikolajus Gluškovas

„Gluškovas mirė uždusęs, šiuo metu pagrindinė versija – savižudybė; kriminalinė versija nenagrinėjama. Paskirta ekspertizė, kuri nustatys, kaip jis užduso“, – sakė šaltinis, kuris nenorėjo skelbti savo pavardės.

Jis paaiškino, kad N.Gluškovas ilgą laiką kentė nuo depresijos dėl teismų nulemto finansinės padėties pablogėjimo ir „jau anksčiau bandė nusižudyti“.

Šaltinis pabrėžė, kad tyrėjai N.Gluškovo mirties nesieja su S.Skripalio ir jo dukters apnuodijimu.

Britų policija anksčiau taip pat sakė, kad nėra pagrindo sieti N.Gluškovo mirtį su incidentu Solsberyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius