-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

S.Lavrovas: Rusija nejaučia piktdžiugos dėl „Brexit“ balsavimo

Rusija trečiadienį paneigė, kad jaučia piktdžiugą ar trina rankas Jungtinės Karalystės parlamentui atmetus ministrės pirmininkės Theresos May susitarimą dėl šalies išstojimo iš Europos Sąjungos.
Rusijos diplomatijos vadovas Sergejus Lavrovas
Rusijos diplomatijos vadovas Sergejus Lavrovas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Antradienį britų parlamentarai ryžtingai atmetė Th.May ir ES lyderių pasirašytą susitarimą, taip pakurstydami nuogąstavimus dėl netvarkingo Britanijos „iškritimo“ iš ES be jokios sutarties.

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas kalbėdamas Maskvoje tvirtino, kad jo šalis nenori kištis į Britanijos reikalus ir kad Rusija yra pasirengusi bendrauti bet kokio scenarijaus atveju.

„Mes nieko nekalbame apie „Brexit“, nors kai kas nuolat kalba ir rašo, kad Rusija trina rankas ir piktdžiugiauja. Nieko panašaus“, – sakė S.Lavrovas per spaudos konferenciją dėl 2018 metų rezultatų.

„Visuomet kalbėdavome – ilgą laiką dar prieš tai, kai „Brexit“ idėja įgijo kontūrus, – kad mes suinteresuoti vieninga, stipria ir, svarbiausia, savarankiška Europos Sąjunga“, – sakė jis.

„Kas bus, pažiūrėsime. Žinoma, mes būsime pasirengę bendradarbiauti ir su Europos Sąjunga, ir su Didžiąja Britanija, jei viskas baigsis Didžiosios Britanijos išėjimu iš ES.

Tačiau kokiomis formomis tai geriau daryti, spręsime supratę, kas iš tikrųjų įvyko“, – pažymėjo S.Lavrovas.

Rusijos ir Britanijos santykiai smarkiai pablogėjo po buvusio rusų dvigubo agento Sergejaus Skripalio ir jo dukters Julijos apnuodijimo Anglijos Solsberio mieste praėjusiais metais.

Londonas dėl šios atakos, kuri vėliau nulėmė vienos Britanijos pilietės mirtį, apkaltino Rusijos vyriausybę. Maskva kaltinimus neigia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius