Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

S.Lavrovas tikisi, kad JAV persvarstys pasitraukimą iš JT Žmogaus teisų tarybos

Maskva tikisi, kad JAV sprendimas pasitraukti iš JT Žmogaus teisių tarybos nėra galutinis, ketvirtadienį pareiškė Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas.
Sergejus Lavrovas
Sergejus Lavrovas tikisi, kad JAV persvarstys pasitraukimą iš JT Žmogaus teisų tarybos / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Tikimės, kad šis sprendimas nėra galutinis ir kad JAV vis dėlto patvirtins esančios ištikimos Jungtinėms Tautoms, ypač joms tokioje svarbioje srityje kaip žmogaus teisės“, – per spaudos konferenciją, surengtą po derybų su JT vadovu, nurodė S.Lavrovas.

Pasak jo, akivaizdu, kad „šioje srityje JAV laiko save čempionėmis“.

S.Lavrovas: „Ir jei taip yra iš tikrųjų, jos turi rasti argumentų, leidžiančių joms dirbti Žmogaus teisių taryboje kartu su tais, kas stumia iniciatyvas ar pozicijas, ne visai sutampančias su amerikiečių požiūriu“.

„Ir jei taip yra iš tikrųjų, jos turi rasti argumentų, leidžiančių joms dirbti Žmogaus teisių taryboje kartu su tais, kas stumia iniciatyvas ar pozicijas, ne visai sutampančias su amerikiečių požiūriu“, – kalbėjo Rusijos diplomatijos vadovas.

Sprendimą trauktis iš Žmogaus teisių tarybos Vašingtonas paskelbė antradienį, apkaltinęs institucijos nares „veidmainiškumu“ ir „nesibaigiančiu priešiškumu Izraelio atžvilgiu“.

„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./Nikki Haley
„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./Nikki Haley

JAV ambasadorė prie JT Nikki Haley apie jį pranešė drauge su valstybės sekretoriumi Mike'u Pompeo.

Kiek anksčiau Vašingtonas buvo sulaukęs vieno JT Žmogaus teisių tarybos aukšto rango pareigūno kritikos dėl migrantų vaikų atskyrimo nuo jų tėvų, atvykusių iš Meksikos prašytis prieglobsčio Jungtinėse Valstijose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius