Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Saakašvilis dėkoja Baltarusijai už „tvirtumą“ Abchazijos ir Pietų Osetijos nepripažinimo klausimu

Gruzijos prezidentas Michailas Saakašvilis mano, kad Minskas prideramai elgiasi, nepripažindamas jo šalies „separatistinių regionų“.
Michailas Saakašvilis
Michailas Saakašvilis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Mes aukštai vertiname Baltarusijos politiką dėl Gruzijos ir tai, kad didelė dalis jūsų šalies politikų remia Gruzijos teritorijos vientisumą, ir, nepaisydami įvairaus pobūdžio spaudimų, nepripažįsta separatistinių regionų“, – per susitikimą su Baltarusijos vicepremjeru Andrejumi Kobiakovu ketvirtadienį pareiškė M.Saakašvilis.

„Tokią jūsų šalies poziciją gerbia Gruzijos gyventojai, ir mes ateityje stiprinsime savitarpio santykius“, – pridūrė jis.

M.Saakašvilis taip pat pranešė, kad Gruzija ketina intensyvinti savo ekonominius santykius su Baltarusija. Jis pabrėžė, kad jau šiais metais Batumyje apsilankė daug turistų iš Baltarusijos, ir tai gali tapti nauju šios šalies turistų antplūdžiu į Gruziją.

„Mes pasirengę suteikti jūsų turizmo bendrovėms galimybę statyti mūsų kurortuose objektus, kad ateityje jūsų piliečiai nesijaustų čia svečiais, ir manau, jog šie santykiai turi gerų galimybių ateityje“, – pažymėjo M.Saakašvilis.

Prezidentas pabrėžė, kad Gruzija pastaraisiais metais perka traktorių žemės ūkiui įvairiose šalyse, bet ketina rinktis ateityje Baltarusijos traktorius.

„Mūsų valstiečiams patinka Baltarusijos traktoriai, kuriais paprasta naudotis ir kurie nėra sudėtingi“, – pažymėjo jis.

Savo ruožtu Baltarusijos vicepremjeras pabrėžė, kad Minskas pasiryžęs steigti su Tbilisiu bendras traktorių surinkimo įmones, ir šie traktoriai gali būti parduodami regione.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius