Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Saakašvilis nori sudominti Rusiją sėkminga Gruzijos raida

Gruzija ketina plėtoti santykius su Rusija Singapūro ir Kinijos pavyzdžiu, pareiškė Gruzijos prezidentas Michailas Saakašvilis.
M.Saakašvilis
M.Saakašvilis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Mes turime tapti sėkminga šalimi, kad visiems mūsų reikėtų, mūsų priešams – taip pat“, – sakė M.Saakašvilis antradienį per susitikimą su parlamento daugumos atstovais Batumyje.

„Toks yra mūsų modelis, o ne tai, kad mes šliaužiotume savo priešams prie kojų ir bėgiotume paskui juos pagalbos. Mes patys turime būti sėkmingos raidos šalis. Juk Singapūras sulaukė Kinijos susidomėjimo sėkmingomis reformomis ir plėtote“, – pabrėžė M.Saakašvilis.

Prezidento nuomone, tam jau yra prielaidų, nes Rusijos žurnalistai jau važinėja į Gruziją susipažinti su reformomis šalyje.

„Rusijos ir Ukrainos spaudoje jau rašoma apie mūsų laimėjimus ir net aš pats stebiuosi, kaip sėkmingai dirbame“, – sakė prezidentas.

Jis taip pat pabrėžė, kad Gruzija turi plėtoti aktyvius ekonominius santykius su Kinija, Artimaisiais Rytais, JAV, Turkija ir Brazilija.

„Aš dėkingas Rusijai už tai, kad ji paskelbė prieš mus nukreiptą draudimą, nes jis privertė mus atsisakyti vienos rinkos ir išplėsti bei paįvairinti santykius“, – sakė M.Saakašvilis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius