-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Saakašvilis Rusijai – nepageidaujamas asmuo, pareiškė Medvedevas

Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas mano, kad Gruzijos prezidentas Michailas Saakašvilis yra Maskvai nepageidaujamas asmuo.
Michailas Saakašvilis.
Michailas Saakašvilis. / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

„Mes, esu tikras, anksčiau ar vėliau sugrįšime prie normalių, visaverčių santykių su Gruzija. Kitaip ir negali būti. Bet su dabartiniu Gruzijos prezidentu aš asmeniškai jokių reikalų neturėsiu. Jis Rusijos Federacijai – nepageidaujamas asmuo“, – trečiadienį Kremliuje bendroje spaudos konferencijoje su nuo Gruzijos atsiskyrusios Abchazijos prezidentu Sergejumi Bagapšu sakė D.Medvedevas.

Drauge, kaip pabrėžė Rusijos valstybės vadovas, „mes visada jautėme ir jausime kuo draugiškiausius jausmus gruzinų tautai“. „Net tas sunkus konfliktas, kuris įvyko 2008 metais, galiausiai, aš esu įsitikinęs, nesugadino šių santykių. Už tai, kas įvyko, tiesioginė atsakomybė tenka Saakašvilio režimui, tai yra Gruzijos valdančiajam režimui“, – pabrėžė D.Medvedevas.

 Jis įvertino kaip nusikaltimą tą faktą, jog dėl Gruzijos veiksmų buvo pralietas taikių piliečių kraujas, ir pareiškė kad šis nusikaltimas „turi susilaukti savo adekvataus juridinio įvertinimo“. „Politinis šių įvykių įvertinimas daugybei sąžiningų, dorų žmonių – šis įvertinimas šiandien aiškus. Nors buvo įvairių pastangų, kurių ėmėsi Gruzija, visiems aišku, kas ką pradėjo, kas ko norėjo ir kas ką pasiekė“, – sakė Rusijos prezidentas.

Pasak D.Medvedevo, Gruzijos žmonės patys turi nuspręsti, laikydamiesi konstitucijoje nustatytų procedūrų, kas gali vadovauti valstybei, ir kas gali atvesti Gruziją į klestėjimą ir normalius draugiškus santykius su gretimomis šalimis – ir su Rusija, ir su Abchazija.  Su D.Medvedevu sutiko ir separatistinės Abchazijos prezidentas S.Bagapšas.

„Mes neturėsime nieko bendra su dabartine Gruzijos vadovybe, kurios rankos iki alkūnių suteptos krauju: ne derybas reikia vesti su Saakašviliu, o nuosprendžius reikia paskelbti Saakašviliui už visą padarytą blogį osetinų ir abchazų tautoms, savo tautai“, – sakė S.Bagapšas. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius