-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sakartvele opozicijos protestuotojams skirta administracinio arešto bausmių

Sakartvelo teismas ketvirtadienį skyrė 4–13 parų administracinio arešto bausmes dešimčiai opozicijos demonstrantų už „policijos nurodymų nevykdymą“ per protestus, kurių metu žmonės buvo vaikomi vandens patrankomis.
Protestai Sakartvele
Protestai Sakartvele / „Scanpix“/AP nuotr.

Dešimtys tūkstančių demonstrantų šią savaitę buvo išėję į gatves protestuoti prieš vyriausybę reikalaudami pirmalaikių rinkimų, valdančiajai partijai nesugebėjus imtis žadėtų reformų.

Ketvirtadienį nuteisti asmenys buvo areštuoti pirmadienį per taikų protestą prie parlamento rūmų.

Vėliau ketvirtadienį Tbilisio miesto teismas turėtų spręsti dėl dar 25 sulaikytųjų likimo.

Teismas atskirai skyrė ikiteisminį kalinimą iškiliam opozicijos aktyvistui Georgijui Ruruai, kuris yra opoziciją remiančios televizijos „Mtavari“ akcininkas.

G.Rurua buvo apkaltintas „neteisėtu šaunamųjų ginklų laikymu“, bet aktyvistas teigia, kad jo automobilyje rastą ginklą pakišo policija.

Jeigu teismas pripažintų jį kaltu, G.Rurua gali būti pasiųstas už grotų iki septynerių metų laikotarpiui.

Sakartvelo opozicija sako, kad demonstrantų išvaikymas buvo mėginimas įbauginti protestuotojus, organizuotas įtakingo milijardieriaus Bidzinos Ivanišvilio – daugumą parlamente turinčios partijos „Sakartvelo svajonė“, kaltinamos dėl susidariusios krizės, lyderio.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Bidzina Ivanišvilis
AFP/„Scanpix“ nuotr./Bidzina Ivanišvilis

„Šiais areštais Ivanišvilis mėgina paskleisti baimę, kad sustabdytų protestų judėjimą, bet jis sulaukia priešingų rezultatų“, - sakė pagrindinio opozicinio Vieningojo nacionalinio judėjimo vienas iš lyderių Nika Melija.

„Visuomenės pyktis auga“, – naujienų agentūrai AFP teigė jis.

N.Melia šiuo metu yra laikomas namų arešte dėl jo vaidmens per vasarą vykusius protestus prieš vyriausybę.

Ketvirtadienį grupės protestuotojų simboliškai užrakino kabamosiomis spynomis įėjimus į keleto valstybės institucijų pastatus. Vienas iš taikinių buvo premjero biuras, kuriame tuo metu vyko kabineto posėdis.

Tbilisį protestai apėmė praeitą savaitę valdantiesiems nubalsavus prieš teisės aktą, turėjusį leisti surengti ateinančiais metais vyksiančius parlamento rinkimus pagal naują proporcinę sistemą.

Po vasarą vykusių protestų, per kuriuos kilo susirėmimų su policija ir buvo sužeista apie 240 žmonių, B.Ivanišvilis žadėjo įvykdyti „didelio masto politinę reformą“.

Sekmadienį Tbilisyje vyko didžiausi per kelerius pastaruosius metus protestai prieš vyriausybę: prie parlamento pastato buvo susirinkę daugiau kaip 20 tūkst. žmonių. Kai kurie protestuotojai, mėginę blokuoti parlamento rūmų įėjimus, pirmadienį buvo išvaikyti šiurkščiomis policijos priemonėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius