Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
05 14 /23:51

Sakartvelo gatves užplūdo tūkstančiai įsiutusių žmonių: „Nenorime būti kartu su Rusija“

Sakartvelo parlamentui antradienį priėmus įstatymą, pagal kurį užsienio šalių finansuojamos nevyriausybinės organizacijos laikomos „užsienio įtakos“ grupėmis, tūkstančiai žmonių susirinko į protestą. Sakartvelo sostinėje Tbilisyje tūkstančiai protestuotojų uždarė pagrindinę sankryžą, „Reuters“ sakė liudininkas. Kai kurie demonstrantai atsitraukė nuo parlamento pastato ir susibūrė Didvyrių aikštėje – sankryžoje, kurioje reguliuojamas eismas tarp skirtingų rajonų. Pranešama ir apie sulaikymus.

Didžiuliai protestai surengti ir Batumyje. Pasak 15min žurnalistės Idos Mažutaitienės, keli tūkstančiai Sakartvelo piliečių vėlų vakarą Batumyje išėjo į gatves keldami triukšmą, skanduodami „Sakartvelas“ ir išreikšdami pasipiktinimą valdžios priimtu „užsienio agentų“ įstatymu.

„Mes esame jauni žmonės ir nenorime būti kartu su Rusija, mes norime būti kartu su Europa. Sprendimai, kuriuos priėmė mūsų valdžia, tolina mus nuo Europos. Mes esame šalies ateitis, mes norime spręsti, kaip mums gyventi, todėl esame čia“, – 15min žurnalistei kalbėjo kartu su keturiais bičiuliais į taikų protestą miesto Europos aikštėje atėjęs Gigi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje