Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sakartvelo parlamento pirmininkas ragina opoziciją nutraukti protestą

Sakartvelo parlamento pirmininkas Arčilas Talakvadzė penktadienį patarė opozicijos lyderiams nutraukti protestą ir rengtis eiliniams parlamento rinkimams 2020 metais, kurie vyks pagal mišrią daugumos ir proporcingojo atstovavimo sistemą.
Protestai Sakartvele
Protestai Sakartvele / „Sputnik“ nuotr.

„Vakar Sakartvelo parlamentas priėmė sprendimą rinkimus organizuoti pagal esamą daugumos ir proporcingojo atstovavimo sistemą, ir šį sprendimą būtina gerbti visiems. Lieka tik apgailestauti, kad parlamentas nepalaikė valdančiosios partijos „Sakartvelo svajonė“ iniciatyvos 2020 metų rinkimus organizuoti pagal proporcinę sistemą, bet tai nereiškia pasaulio pabaigos“, – sakė A.Talakvadzė trumpoje spaudos konferencijoje.

Anksčiau „Sakartvelo svajonės“ lyderis Bidzina Ivanišvilis pasiūlė 2020 metų parlamento rinkimus rengti pagal proporcinę sistemą. Pasiūlymas buvo suderintas su visais parlamentinės daugumos deputatais, tačiau per ketvirtadienio balsavimą jis nesulaukė pakankamos paramos.

Parlamentinės daugumos deputatų atsisakymas pritarti įstatymo projektui, kuriuo būtų pakeista rinkimų sistema, ketvirtadienį išprovokavo masinius protestus visuomenėje ir opozicijoje.

Parlamento pirmininkas dėl to pareiškė, kad rinkimus laimi tie, kuo pasitiki liaudis, o ne rinkimų modelis. „Noriu patikinti, kad eiliniai parlamento rinkimai bus demokratiniai ir sąžiningi“, – pabrėžė jis.

„Šalyje dėl opozicijos protesto akcijos nebus jokios krizės, todėl raginu mūsų oponentus užuot kėlus ažiotažą pradėti rengtis eiliniams rinkimams“, – sakė A.Talakvadzė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius