TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 03 24 /20:57

Salaho Abdeslamo apklausa iki išpuolių Briuselyje truko vos valandą

Praėjusią savaitę suimtas pagrindinis Paryžiaus teroro aktų įtariamasis planavo surengti išpuolius Briuselyje, skelbia Belgijos transliuotojas VRT. Taip pat pasirodė informacija, kad jo apklausa iki antradienio išpuolių Belgijoje vyko vos valandą.
Pašaunamas nuo policijos bėgantis Salahas Abdeslamas
Pašaunamas nuo policijos bėgantis Salahas Abdeslamas / Stop kadras

20.57 val. Apklausinėtas vos valandą

Belgijos pareigūnai įtariamą teroristą S.Abdeslamą nuo penktadienio suėmimo iki išpuolių antradienį klausinėjo tik maždaug vieną valandą. Tai „Politico“ patvirtino įtariamojo advokatas ir du šaltiniai, susiję su tyrimu.

Per šeštadienio apklausą kalėjime Briugėje nebuvo gauta jokios informacijos apie gresiantį pavojų Briuselyje. Nepaisant to, kad praėjusią savaitę bute, kuriame rasti S.Abdeslamo pirštų atspaudai, buvo rasta ginklų ir detonarorių, tyrėjai dirbo chronologiškai ir koncentravosi ties lapkritį įvykdytų teroro aktų Paryžiuje tyrimu.

„S.Abdeslamas atrodė labai pavargęs, išvakarėse jis buvo operuotas“, – sakė vienas šaltinis. Įtariamasis per penktadienio operaciją buvo pašautas į koją.

Planavo Briuselyje pakartoti Paryžiaus teroro aktų scenarijų

Per atakas Briuselyje jis kartu su Mohamedu Belkaidu ir dar vienu bendrininku ketino surengti šaudynes, tuo tarpu dar keli teroristai – susisprogdinti.

Teroristai tikriausiai norėjo pakartoti panašų scenarijų kaip Paryžiuje, rašo VRT, remdamasis neįvardintu šaltiniu, kuris susijęs su S.Abdeslamo byla.

Ketvirtadienį advokatas perdavė savo kliento žodžius, kad S.Abdeslamas nieko nežinojo apie išpuolius Briuselio oro uoste ir metro. Taip pat – kad jis nori būti kuo greičiau išduotas Prancūzijai.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Salahas Abdeslamas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Salahas Abdeslamas

Taip pat Belgijos prokurorai patvirtino, kad Briuselio metropolitene susisprogdinęs mirtininkas buvo išnuomojęs butą, kuriuo naudojosi išpuolių Paryžiuje vykdytojai.

Pasak federalinio prokuroro, gruodžio mėnesį buvo išduotas tarptautinis arešto orderis teroristiniais nusikaltimais įtariamam Belgijos piliečiui Khalidui El Bakraoui, kuris antradienį susisprogdino Malbeko stotyje, o jo brolis Irahimas – Briuselio oro uoste.

Pareiškime, sakoma, kad Khalidas įtariamas pasinaudojęs pramanytu vardu ir belgiška tapatybės kortele, kad išsinuomotų butą pietiniame Šarlerua mieste, kuris buvo „teroristinės grupelės, susijusios su išpuoliais Paryžiuje, bazė“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius