-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šalčio kaustomas Briuselis verčia benamius eiti į prieglaudas

Europą sukausčius šalčio bangai, Belgijos sostinės valdžia ėmėsi drastiškų priemonių: benamiai verčiami eiti į prieglaudas, kad mirtinai nesušaltų gatvėje.
Briuselio benamiai
Briuselio benamiai / „Scanpix“/AP nuotr.

Belgijos Briuselio regiono Eterbeko komunos meras Vincentas De Wolfas antradienį paskelbė, kad benamiai žmonės nuo 20 val. iki 7 val. privalo būti pastogėse. Šis reikalavimas galios iki kovo 7-osios, nebent atšiltų.

Ph.Close: „Nekišime jų į kalėjimą. Jie neįvykdė jokių nusikaltimų. Tačiau mūsų idėja yra apsaugoti žmones nuo jų pačių ir pastūmėti juos prieglaudų link.“

Politikas sakė, jog šaltis yra „didelė rizika“, ir teigė esąs atsakingas, kad naktimis oro temperatūrai nukritus iki 10 laipsnių šalčio, būtų išvengta potencialių mirčių.

Tuo tarpu Briuselio meras Philippe'as Close tokių griežtų priemonių imtis nesiryžo, tačiau naujienų agentūrai AP antradienį jis sakė, kad socialiniai darbuotojai ir policija tvirtai siekia apsaugoti žmones nuo mirtino sušalimo.

„Nekišime jų į kalėjimą. Jie neįvykdė jokių nusikaltimų. Tačiau mūsų idėja yra apsaugoti žmones nuo jų pačių ir pastūmėti juos prieglaudų link“, – sakė Ph.Close.

Briuselyje žiemą veikia keturios prieglaudos, kur gali prisiglausti apie 1 000 benamių. Tuo tarpu kitais metų laikais prieglobstis užtikrinamas 300-400 namų neturinčių žmonių.

„Scanpix“/AP nuotr./Briuselio benamiai
„Scanpix“/AP nuotr./Briuselio benamiai

Vis dėlto kai kurie benamiai, nepaisydami šaltų naktų, priešinasi tokiems valdžios užmojams ir lieka nakvoti gatvėje.

Ph.Close: „Mums reikia būti nuosaikiems, bet tuo pat metu mano, kaip mero, atsakomybė yra užtikrinti šių itin pažeidžiamų žmonių saugumą.“

50-metis Darius Bielski ir trys jo draugai lenkai dienomis šildosi saulėje, o naktimis nuo šalčio ginasi kartoninėmis dėžėmis, miegmaišiais ir keliais sluoksniais rūbų. Vyras sakė esąs laimingas gyvendamas ant vieno biuro pastato laiptų, tačiau policija esą dažnai bando išardyti jų stovyklą.

D.Bielski sakė, kad kai tik jis ar jo draugai susiekia su socialinėmis tarnybomis, „jie vis kartoja: „Nėra vietos.“ Taigi, lieku nakvoti čia, o kai prabundu apie 7-ą ryto – jie būna čia (atnešę pavalgyti). Taigi, čia neturiu jokių problemų. Čia ramu“.

Būtent su tokiu iššūkiu bando susidoroti Ph.Close ir Briuselio pareigūnai.

„Mums reikia būti nuosaikiems, bet tuo pat metu mano, kaip mero, atsakomybė yra užtikrinti šių itin pažeidžiamų žmonių saugumą“, – sakė Ph.Close.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius