-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šaltasis Didžiosios Britanijos karas su Argentina dėl Folklando salų tęsiasi

Vienas Didžiosios Britanijos vyriausybės ministras šią savaitė aplankys Folklando salas pakeliui į Antarktidą, pareigūnai atskleidė antradienį, tuo pat metu stengdamiesi nesureikšminti šios kelionės politinių poteksčių.
Folklando salos
Folklando salos / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Universitetų ir mokslo ministras Davidas Willettsas išvyko iš Didžiosios Britanijos trečiadienį ir ketina užsukti į Folklando salas Atlanto vandenyno pietuose, prieš atvykdamas į Antarktidą, kur susitiks su britų mokslininkais.

Pastaruoju metu jaučiama įtampa dėl Folklando tarp Didžiosios Britanijos ir Argentinos: šias salas kontroliuoja Londonas, tačiau pretenzijas į jas taip pat reiškia Buenos Airės.

Tuo tarpu balandį bus minimos abiejų šalių karo dėl Folklando salų 30-osios metinės.

Argentina piktai reagavo dėl sprendimo pasiųsti Didžiosios Britanijos princą Williamą, kuris yra Karališkųjų oro pajėgų (RAF) paieškų ir gelbėjimo pilotas, dirbti šiame salyne. Buenos Airių nepasitenkinimą taip pat kelia ateinantį mėnesį planuojamas surengti britų įstatymų leidėjų vizitas, kurio metu norima išsiaiškinti padėtį Folklande.

D.Willettso biuro atstovė tvirtino, kad ministro viešnagę šioje teritorijoje lėmė vien logistikos priežastys.

„Tai kelionė į Antarktidą. Keliaujant į Antarktidą, reikia vykti per Folklando salas, – aiškino ji. – Jis vyksta susitikti su britų mokslininkais, dirbančiais Didžiosios Britanijos Antarktidos tyrimų programoje.“

Atstovė pridūrė, kad grįždamas atgal D.Willettsas tikriausiai praleis naktį Folklando salų gubernatoriaus Nigelo Haywoodo namuose ir dalyvaus oficialioje vakarienėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius