Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šaltiniai: Donaldas Trumpas Vladimirui Putinui pasakė laimėsiantis ginklavimosi varžybas

Donaldo Trumpo patarėjai įtikino prezidentą, kad santykius su Rusija įmanoma pagerinti tik griežtumu, teigia amerikiečių transliuotojo NBC šaltiniai. Anot jų, sveikindamas Vladimirą Putiną su pergale, D.Trumpas pareiškė laimėsiantis ginklavimosi varžybas.
Donaldas Trumpas ir Vladimiras Putinas
Donaldas Trumpas ir Vladimiras Putinas / 15min nuotr.

D.Trumpo patarėjai teigia įtikinę prezidentą, kad dialogą su Maskva užmegzti įmanoma tik pasitelkiant griežtumą – esą V.Putinas reaguoja tik į jėgą.

Vieno šaltinio teigimu, D.Trumpui svarbu palaikyti stabilius santykius su Maskva tuo atveju, jei JAV reikėtų rasti išeitį iš tokių krizių kaip, pavyzdžiui, Sirijoje.

„Jis (Donaldas Trumpas – red.) yra užsispyręs. Jis mano, kad santykių su Rusija pagerinimas bus naudingas JAV, ir jis tvirtai tiki, kad gali tai pasiekti“, – tikino Baltųjų rūmų pareigūnas.

Anot šaltinių, būtent todėl buvęs valstybės sekretorius Rexas Tillersonas labai stengėsi įtikinti D.Trumpą Ukrainai parduoti prieštankinių raketų sistemą „Javelin“.

NBC šaltiniai teigė, kad kovo 20 d., paskutinio telefoninio pokalbio su V.Putinu metu, D.Trumpas griežtai kalbėjo apie naujus Rusijos branduolinius ginklus. Juos kovo pradžioje Kremliaus vadovas pristatė kreipdamasis į Federalinį susirinkimą.

Vienas iš šaltinių sakė, kad tai labai įžeidė JAV prezidentą.

„Sputnik“ nuotr./Vladimiras Putinas po metinio pranešimo
„Sputnik“ nuotr./Vladimiras Putinas po metinio pranešimo

Du šaltiniai patvirtino, kad D.Trumpas V.Putinui pasakė šiuos žodžius: „Jei norite ginklavimosi varžybų, galime tai padaryti, tačiau aš laimėsiu.“

Nepaisė patarėjų įspėjimų

Sulaukęs kritikos dėl to, kad pasveikino V.Putiną su pergale prezidento rinkimuose, D.Trumpas teigė, jog sutarti su Maskva – naudinga.

VIDEO: Putino rinkimų cirkas: spektaklis, kurio baigtis buvo aiški iš anksto

„Paskambinau Rusijos prezidentui Putinui pasveikinti su pergale rinkimuose (praeityje skambino ir Obama). Netikrų naujienų žiniasklaida įsiuto, nes norėjo, kad jį kritikuočiau. Jie yra neteisūs! Sutarti su Rusija ir kitomis (šalimis – red.) yra geras dalykas, o ne blogas dalykas...

... Jos gali padėti išspręsti problemas su Šiaurės Korėja, Sirija, Ukraina, IS, Iranu ir net artėjančiomis ginklavimosi varžybomis“, – tviteryje rašė D.Trumpas.

Netrukus Baltųjų rūmų darbuotojai nutekino informaciją, kad D.Trumpo telefoniniam pokalbiui paruoštuose užrašuose buvo perspėjimas didžiosiomis raidėmis „NESVEIKINTI“, tačiau prezidentas į šį užrašą, kaip ir žodinius patarėjų įspėjimus, nereagavo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius