Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Šaltiniai: daugiau nei 60 gyvybių nusinešusį gaisrą Kemerovo prekybos centre sukėlė poroloną padegę paaugliai

Policija gavo informacijos apie paauglius, kurie galimai sukėlė daugiau nei 60 gyvybių nusinešusį gaisrą Sibiro Kemerovo mieste įsikūrusiame prekybos centre „Žiemos vyšnia“, teigia portalo „Sibdepo“ šaltinis, artimas prekybos centro vadovui.
Gaisras prekybos ir pramogų centre „Žiemos vyšnia“ Kemerove
Gaisras prekybos ir pramogų centre „Žiemos vyšnia“ Kemerove / „Scanpix“/AP nuotr.

Šaltinio duomenimis, batutų centre du paaugliai padegė porolono kubus. Tai išvydęs prekybos centro darbuotojas bandė užgesinti ugnį, tačiau jam nepavyko.

Galiausiai jis ėmėsi gelbėti padegėjus – išvedė juos iš degančios patalpos.

Anot „Sibdepo“ šaltinio, minimas darbuotojas davė parodymus Tyrimų komiteto atstovams – papasakojo, kaip atrodė poroloną padegę vaikinai.

Anksčiau Kuzbaso vicegubernatorius Vladimiras Černovas taip pat iškėlė versiją apie padegimą žaidimų salėje.

„Židinys – batutų kambarys... Pirminė versija – kažkas iš vaikų turėjo žiebtuvėlį, tai – pirminė versija, kad užsidegė porolonas, pirmiausia baseine prie batutų. Jie (porolono kubai – red.) tiesiog įsiplieskė, kaip parakas“, – V.Černovą citavo naujienų agentūra TASS.

Egzistuoja dar kelios gaisro versijos. Pavyzdžiui, manoma, kad jį sukėlė žvakės, uždegtos vaikų šventės metu. Taip pat tiriama trumpo sujungimo versija.

Pagal preliminarius duomenis, gaisras prasidėjo 14 val. vietos (ir Lietuvos) laiku vienoje iš kino salių. Liepsnos nuniokojo daugiau kaip tūkstantį kvadratinių metrų, nurodė naujienų agentūros.

Iš degančio komplekso buvo evakuota apie 120 žmonių, sakė gelbėtojai.

VIDEO: Kemerovo prekybos centre kilęs gaisras nusinešė mažiausiai 55 gyvybes

„Šio prekybos centro keliuose aukštuose sekmadienį dieną buvo daug žmonių. Niekas tiksliai nežino, kiek žmonių buvo viduje, kai prasidėjo gaisras“, – sakoma Rusijos nepaprastųjų situacijų ministerijos vietos valdybos pareigūno Aleksandro Jeremejevo pranešime.

Į nelaimės vietą buvo pasiųsta apie 300 ugniagesių ir gelbėtojų. Liepsnos buvo suvaldytos apie 20 val. 30 min., nurodė Nepaprastųjų situacijų ministerijos pareigūnai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius