Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šaltiniai: „Hamas“ šią savaitę rinks naują Gazos Ruožo vadovą

Islamistų judėjimas „Hamas“ šią savaitę rinks savo politinio padalinio Gazos Ruože vadovą – judėjimo de facto lyderį šiame palestiniečių anklave, antradienį naujienų agentūrai AFP sakė „Hamas“ šaltiniai.
Gazos Ruožas
Gazos Ruožas / ZUMAPRESS/Scanpix nuotr.

Šiuo metu šį svarbų postą užima Yahya Sinwaras, buvęs „Hamas“ sukarinto sparno vadas, daugiau kaip du dešimtmečius kalėjęs Izraelio kalėjime ir paleistas 2011 metais per apsikeitimą kaliniais.

Y.Sinwaras yra vienas iš penkių rinkimuose dalyvaujančių kandidatų. Tarp jo varžovų yra Nizaras Awadallah, buvęs „Hamas“ patariamosios tarybos – Šuros – vadovas.

„Hamas“ šaltiniai, kurie pageidavo likti anonimai, sakė, kad balsavimas bus surengtas „šią savaitę“, o rezultatas bus paskelbtas „kitą savaitę“.

Y.Sinwaras buvo išrinktas 2017 metais.

Rinkimai rengiami prieš gegužės 22-ąją įvyksiančius palestiniečių parlamento rinkimus – pirmą palestiniečių balsavimą per 15 metų.

„Hamas“, kuris Izraelio blokuojamą Gazos Ruožą valdo nuo 2007-ųjų, yra svarbus žaidėjas šiuose rinkimuose, kaip ir palestiniečių prezidento Mahmudo Abbaso vadovaujamas judėjimas „Fatah“, kontroliuojantis Izraelio okupuotą Vakarų Krantą.

„Hamas“ vidaus rinkimus paprastai gaubia paslaptis, bet kai kurie šios islamistų grupės lyderiai ragina tai daryti skaidriau.

Viso „Hamas“ politinio sparno lyderis Ismailas Haniyeh šiuo metu gyvena Katare.

Netrukus turėtų vykti rinkimai ir į šį postą; I.Haniyeh tikriausiai varžysis su savo pavaduotoju Jamalu al Aruri ir buvusiu „Hamas“ lyderiu Khaledu Meshalu.

Be politinio sparno, „Hamas“ turi sukarintą sparną, kuriam Gazos Ruože priklauso tūkstančiai kovotojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius