-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šaltiniai: koronavirusu užsikrėtęs M.Mišustinas negrįš į Rusijos premjero postą

Koronavirusu užsikrėtęs Rusijos premjeras Michailas Mišustinas pasveikęs negrįš į postą, sako portalo „Meduza“ šaltiniai. Esą M.Mišustinas buvo paskirtas kontroliuoti išlaidas nacionaliniams projektams, kai biudžete dar buvo pinigų, o dabar Rusijai reikės kitokių kompetencijų turinčio premjero.
Michailas Mišustinas
Michailas Mišustinas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Rusijos premjeras M.Mišustinas ketvirtadienį pranešė, kad jam testu patvirtinta koronavirusinė infekcija COVID-19 ir kad jis izoliuosis, siekdamas apsaugoti kitus kabineto narius.

„Ką tik sužinojau, kad man atliktas koronaviruso testas yra teigiamas“, – 54 metų M.Mišustinas sakė per vaizdo konferenciją su prezidentu Vladimiru Putinu.

VIDEO: Ką reiškia Rusijos vyriausybės atsistatydinimas?

Premjeras užsiminė, kad saviizoliacijos laikotarpiu jį pavaduos pirmasis vicepremjeras Andrejus Belousovas.

Susirašinėjimo programėlės „Telegram“ kanale radijo „Echo Moskvy“ vyriausiasis redaktorius Aleksejus Venediktovas, nenurodęs šaltinių, paskelbė, kad M.Mišustino temperatūra siekia 39°C. Nepaisant gandų apie temperatūrą, premjeras sakė prezidentui Vladimirui Putinui planuojantis nuotoliniu būdu aktyviai dalyvauti rengiant kabineto sprendimus.

M.Mišustino atstovas spaudai Borisas Beljakovas sakė, kad premjeras buvo hospitalizuotas, praneša „Meduza“.

Federalinei vyriausybei artimas šaltinis portalui sakė, kad M.Mišustinas greičiausiai negrįš į premjero poziciją. Šaltinis atkreipė dėmesį, kad V.Putinas pasirašė atskirą įsakymą laikinuoju ministru pirmininku paskirti Andrey Belousovą, nors Konstitucijos 8-asis straipsnis nereikalauja jokių papildomų dokumentų kai vienas iš vicepremjerų laikinai pakeičia premjerą.

Esą prezidento įsakymas paskirti vicepremjerą laikinuoju premjeru laikotarpiui iki dviejų mėnesių yra reikalingas tik tuomet, kai ministrų kabinetas yra paleidžiamas.

„Scanpix“/ITAR-TASS nuotr./Michailas Mišustinas
„Scanpix“/ITAR-TASS nuotr./Michailas Mišustinas

Ligi šiol Rusijos prezidentas vicepremjero nepaskyrė laikinai pareigas einančiu premjeru tais atvejais, kai vyriausybės vadovas išvykdavo atostogų ar susirgdavo.

Pasak „Meduzos“ šaltinio, artimo V.Putino administracijai, kai M.Mišustinas atsigaus nuo COVID-19, jis greičiausiai imsis kitų pareigų vyriausybėje.

„Kaip buvęs mokesčių specialistas ir asmuo, kuris žino finansinius srautus, jis buvo paskirtas dėl visiškai skirtingos priežasties: kontroliuoti išlaidas nacionaliniams projektams, kai vis dar buvo pinigų.

Dabar aplinkybės yra visiškai kitokios: ekonomika yra visiškai skirtinga, dėl pandemijos jai reikia greito atsigavimo. Tai visiškai nėra Mišustino sritis. Jis nepadarė jokių klaidų. Tiesiog dabar ne jo metas“, – „Meduzai“ sakė šaltinis.

Kitas šaltinis vyriausybėje portalui patvirtino, kad M.Mišustinas sugrįš į premjero postą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius