-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šaltis ir sniegas toliau kausto Europą

Šaltis ir gausus sniegas toliau kankina Europą – savaitgalį viename Vokietijos greitkelyje buvo priversti nakvoti maždaug 160 žmonių, jų automobiliams užklimpus sniege. Tuo tarpu Lenkijoje maždaug 80 tūkst. žmonių buvo likę be elektros, nes sniegas apgadino elektros laidus.
Žiema nesitraukia iš Europos – gausus sniegas ir šaltis trikdo eismą, palieka žmones be elektros.
Žiema nesitraukia iš Europos – gausus sniegas ir šaltis trikdo eismą, palieka žmones be elektros. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Savaitgalį gelbėtojų komandos Vokietijoje turėjo „prasikasti“ per dviejų metrų aukščio pusnis tam, kad galėtų išgelbėti greitkelyje užklimpusių automobilių keleivius, iš kurių 19 buvo vaikai, praneša britų visuomeninio transliuotojo BBC interneto svetainė.

Šimtai žmonių buvo užstrigę Vokietijos oro uostuose, nes dėl prasto oro buvo atšaukta daugybė skrydžių. Taip pat buvo atšaukta nemažai kelionių traukiniais ir keltais.

Skrydžiai buvo atšaukiami ir Didžiojoje Britanijoje. Be to, buvo sumažintas greitaeigių traukinių, jungiančių Didžiąją Britaniją, Prancūziją ir Belgiją, maršrutų skaičius.

Žiema nesitraukia ir iš Lenkijos. Čia sekmadienį be elektros buvo likę maždaug 80 tūkst. gyventojų, nes gausus sniegas smarkiai apgadino elektros laidus.

Prancūzai, vykę slidinėti į Alpes, turėjo praleisti naktį Liono oro uoste, nes dėl iškritusio gausaus sniego nekilo lėktuvai. Maža to, sekmadienį – antrą dieną iš eilės – Prancūzijoje elektros neturėjo maždaug 3 tūkst. namų ūkių.

Per pastarąsias kelias savaites, Europą užklupus žiemos šalčiams ir sniegui, Lenkijoje ir Šveicarijoje mirtinai sušalo apie 140 žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius