Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Salvadoro gaujos neleidžia joms nepriklausančioms moterims turėti šviesių plaukų

Lotynų Amerikos šalies Salvadoro moterys, turinčios šviesius plaukus, baiminasi dėl savo gyvybės ir masiškai juos persidažo. Kaip teigia vietos gyventojai, šalyje siaučiančios gaujos pradėjo laikytis nerašyto įstatymo, kad tik su jomis susijusios moterys ir merginos gali turėti šviesius arba raudonus plaukus, rašo naujienų svetainė newser.com.
San Salvadoro miestas naktį.
San Salvadoro miestas naktį. / „Scanpix“/AP nuotr.

Salvadoro sostinės San Salvadoro kirpyklose šviesius plaukus turėjusios moterys pastaruoju metu vis dažniau nori pasikeisti jų spalvą.

„Nelaukiu detalesnių paaiškinimų. Tie žmonės (priklausantys gaujoms) yra pamišę ir gali nužudyti“, – teigė viena San Salvadore gyvenanti moteris, neseniai atsisakiusi šviesių plaukų.

Vien tik gegužės mėnesį šalyje buvo užfiksuotos 635 žmogžudystės.

Šešis milijonus gyventojų turinčią šalį šiuo metu krečia smurto protrūkiai, kurių nebuvo nuo pilietinio karo pabaigos 1992 m.

Vien tik gegužės mėnesį šalyje buvo užfiksuotos 635 žmogžudystės.

Panašu, kad birželio mėnesį šis skaičius gali būti dar didesnis. Ekspertai teigia, jog tokia padėtis susiklostė dėl paliaubų tarp vyriausybės ir gaujų žlugimo 2013 m.

Šiuo metu daugumą šalies gatvėse siaučiančių gaujų narių sudaro jauni, gerai ginkluoti nusikaltėliai, dažnai pasižymintys beprotišku žiaurumu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius