Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sąmoningai sudaužyti „Germanwings“ lėktuvą privertė nepagrįsta baimė?

Tyčia „Germanwings“ lėktuvą Prancūzijos Alpėse sudaužiusio Andreaso Lubitzo poelgį galėtų paaiškinti baimė apakti. Vis dėlto ši baimė galėjo būti nepagrįsta.
Andreasas Lubitzas
Andreasas Lubitzas / „Scanpix“/AP nuotr.

Kaip rašo portalas dailymail.co.uk, pilotas buvo „ant ribos“, nes baiminosi, kad prastėjantis regėjimas, galimai dėl tinklainės atšokos, gali kainuoti piloto licenciją.

Vis dėlto tyrėjai mano, kad jo būklė buvo nervinis, psichosomatinis sutrikimas, o ne fizinė liga.

Gydytojų teigimu, streso sukeltus simptomus padeda nuslopinti poilsis ir vaistai. Visa tai tik sustiprina versiją, kad A.Lubitzas nuskraidino į mirtį save ir dar 149 žmones.

„Jeigu tai iš tiesų privertė jį nusižudyti ir nužudyti kitus žmones, tada jis galėjo mirtį pasirinkti dėl klaidingų priežasčių“, – teigė tyrimui artimas pareigūnas.

„Jis tiesiog gyveno skraidymu ir bijojo, kad gali netekti piloto licencijos. Jam tai galėjo atrodyti net blogiau, nei mirtis“, – tęsė jis.

Detektyvai ir prokurorai analizuos iki šiol slėptus Diuseldorfo universitetinės klinikos medicininius dokumentus ir aiškinsis, ar piloto nusiskundimai tebuvo nervinio pobūdžio. Dažniausiai jie būna susiję su psichosomatiniais sutrikimais.

Tuo metu A.Lubitzo teta Brigitte W. tvirtino nežinojusi apie jo psichologines ar regėjimo problemas – jį pažinojo kaip normalų ir laimingą vyrą.

Teigiama, kad A.Lubitzas galėjo skųstis dėl suprastėjusio ryškumo, tamsių dėmių regos lauke, ratilų bei šviesos blyksnių. Kartais vyras dėl to sunkiai suvokdavo atstumą.

Pirmadienį skelbta, kad „Germanwings“ pilotas A.Lubitzas, sąmoningai sudaužęs keleivinį lėktuvą, prieš šį įvykį buvo gydomas dėl savižudiškų polinkių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius