-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

San Fransiske šeimų mėgstamame parke pašauti trys žmonės

Populiariame San Fransisko parke, kur mėgsta lankytis šeimos ir turistai, ketvirtadienį mažiausiai vienas ginkluotas asmuo pašovė tris žmones, pranešė įvykio liudininkai ir policija.
San Fransiske šeimų mėgstamame parke pašauti trys žmonės
San Fransiske šeimų mėgstamame parke pašauti trys žmonės / „Scanpix“/AP nuotr.

Policija ieško įtariamojo, kuris pabėgo iškart po šaudynių Doloreso parke, sakė San Fransisko policijos pareigūnė Grace Gatpandan.

Miesto ligoninės atstovas Brentas Andrew nurodė, kad ketvirtadienio vakarą vieno nukentėjusiojo būklė buvo kritinė.

Dar vienas sužeistasis buvo apžiūrėtas medikų ir paleistas namo. Trečias sužeistas asmuo yra nepilnametis. B.Andrew sakė, kad jis tebegydomas ligoninėje, bet daugiau detalių nenurodė.

Vienas vyras, tapęs incidento liudininku, sakė, kad prieš šaudynės keli gobtuvus ant veidų užsimaukšlinę vyrai ant parko tilto pradėjo rėkauti ir grėsmingai elgtis.

Liudininkas, prisistatęs Hatterio pavarde, dienraščiui „San Francisco Chronicle“ sakė, kad tarp tos grupės ir kelių nuolatinių parko lankytojų įsiplieskė konfliktas. Tada jis priėjęs prie jų pasidomėti, ar viskas gerai.

Liudininkas, prisistatęs Hatterio pavarde, dienraščiui „San Francisco Chronicle“ sakė, kad tarp tos grupės ir kelių nuolatinių parko lankytojų įsiplieskė konfliktas. Tada jis priėjęs prie jų pasidomėti, ar viskas gerai.

Vyriškiui prisiartinus prie šios grupės kažkas šūktelėjo, kad tie vyrai ginkluoti. Tuojau po to vienas vyras išsitraukė ginklą ir iššovė mažiausiai šešis kartus, pasakojo Hatteris.

Į du už jo buvusius žmones pataikė kulkos. Šauliui pavyko pasprukti iš įvykio vietos, nors jis buvo sužeistas į koją, teigė liudininkas.

„Paprastai puikiai tvarkausi tokiose situacijose, bet (šįkart) man atrodė, kad tuojau atsisveikinsiu su gyvenimu“, – sakė jis.

Netoliese gyvenanti Antonia Juhasz sakė sėdėjusi Doloreso parke ir staiga išgirdusi virtinę šūvių.

„Pamačiau bėgantį žmogų su ginklu rankoje, – teigė ji. – Man atrodo, kad iš viso buvo trys šūviai.“

47 metų A.Juhasz teigė mačiusi du sužeistus žmones. Abu jie buvo sukruvinti, o greitosios pagalbos medikai nešė juos ant neštuvų, pasakojo liudininkė.

San Fransisko policija po incidento patarė žmonėms vengti Doloreso parko, tačiau dviem valandomis vėliau grėsmės lankytojams nebebuvo, ir pareigūnai leido jame lankytis.

Doloreso parkas yra įsikūręs ant kalvos Mišeno rajone. Ten mėgsta lankytis tiek vietiniai, tiek turistai, norintys pasišildyti saulėje ir pasigrožėti miesto panorama. Šalia parko yra vidurinė mokykla.

A.Juhasz, gyvenanti tame rajone jau per 20 metų, pasakojo, kad ketvirtadienį, kai įvyko nelaimė, parke buvo daugybė šeimų ir turistų.

„Iš pradžių žmonės nė nereagavo, nes garsas priminė fejerverkus, – teigė moteris. – Šaukiau žmonėms: „Tai tikrai ginklas!“

„Buvo baisu, nes žmonės į tai nereagavo“, – pridūrė ji.

„Žmonės pradėjo bėgti tik supratę, kad buvo šaudoma“, – sakė A.Juhasz.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius