-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

San Fransiske sudužusio lėktuvo keleiviai kompensacijų reikalaus iš kelių bendrovių

Advokatų kontora, atstovaujanti 83-ims liepos 6 dieną San Fransiske sudužusio lėktuvo keleiviams, kreipėsi į teismą, reikalaudama kompensacijos iš orlaivio gamintojo, kompanijos „Boeing“, praneša lenta.ru. Teisininkai paskelbė ketinantys į teismą paduoti ir avialinijas „Asiana Airlines“, ir lėktuvo dalių gamintoją.
San Francisko oro uoste sudužo iš Seulo skridęs lėktuvas.
San Francisko oro uoste sudužo iš Seulo skridęs lėktuvas. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Keleivių nuomone, avarijos priežastimi galėjo tapti techniniai sutrikimai, tiksliau, automatinė traukos sistema, kuri priklausomai nuo degalų padavimo į variklius kontroliuoja orlaivio greitį.

Be to, anot keleivių, katastrofos metu kai kurie avariniai laiptai-čiuožyklos išsiskleidė dar lėktuvo viduje, sužeisdami žmones ir blokuodami kelią išėjimo link. Kai kurie keleiviai negalėjo atsisegti diržų, kurie užsiblokavo, juos teko perpjauti peiliu.

Dėl ko įvyko lėktuvo katastrofa, vis dar nėra aišku. Pilotai teigia, kad prieš leidžiantis orlaiviui atsisakė automatinė traukos sistema, todėl tik likus apie 60 metrų iki žemės pastebėta, kad lėktuvas skrenda per mažu greičiu. Tyrimas parodė, kad pilotas pirmą kartą bandė nutupdyti tokio tipo lėktuvą.

Besileisdamas lėktuvas rėžėsi į krantinę ties kilimo-tūpimo taku ir slydo ant pilvo, atitrūko lainerio uodega. Katastrofa pareikalavo trijų gyvybių, daugiau kaip 160 keleivių buvo sužaloti. Lėktuvu kartu su įgula skrido kiek daugiau kaip 300 žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius