Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

San Paule įvyko „didžiausias pasaulyje“ gėjų paradas (nuotraukos)

Homoseksualai ir juos remiantys žmonės sekmadienį užplūdo pagrindinę San Paulo gatvę, kurioje, pasak organizatorių, vyko didžiausias pasaulyje kasmetis gėjų paradas.
Gėjų paradas San Paule
Gėjų paradas San Paule / „Scanpix“ nuotr.

Skelbiama, kad eitynėse dalyvavo 3 mln. žmonių. Spalvinga procesija žygiavo šviečiant skaisčiai saulei, nuo platformų aidėjo technomuzika, pusnuogiai dalyviai demonstravo išpuoselėtus kūnus, šoko transvestitai.

Organizatoriai šiemet stengėsi, kad gėjų klausimas būtų įtrauktas į politines spalį vyksiančių Brazilijos prezidento rinkimų kampanijas ir reklamavo šūkį „Balsuok prieš homofobiją“.

Gėjų teisių gynimo organizacijos skelbia, kad nors Brazilijos visuomenė kalbant apie homoseksualumą yra palyginti atvira, pernai per homofobinius išpuolius buvo nužudyti 198 gėjai.

Paradą rengianti gėjų asociacija nurodo, kad nuo 1997-ųjų, kai vyko pirmasis paradas, jis tapo didžiausiu tokio pobūdžio renginiu pasaulyje ir pralenkė San Francisko  bei Sidnėjaus gėjų paradus.

San Paulo paradą finansuoja valstijos Vyriausybė ir remia Brazilijos valstybinė naftos kompanija „Petrobras“.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius