Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 04 05 /13:17

Sankt Peterburge sulaikyti šeši įtariamo teroristo bendrininkai

Rusijos tyrimų komitetas paskelbė, kad Sankt Peterburge buvo sulaikyti šeši vyrai, kurie įtariami padėję teroristui įgyvendinti sprogdinimo metro planą, pranešė televizija „Dožd“.
Akbaržonas Džalilovas
Akbaržonas Džalilovas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Skelbiama, kad visi sulaikytieji yra iš Vidurio Azijos regiono. Jie įtariami verbavę žmones į teroristinių grupuočių „Jabhat al Nusra“ ir „Islamo valstybė“ (IS) gretas, pranešė šalies Tiriamojo komiteto atstovai.

Tyrėjai išsiaiškino, kad nuo 2015 metų lapkričio įtariamieji Sankt Peterburge „užsiėmė daugiausiai išeivių iš Vidurio Azijos verbavimu su terorizmu susijusių nusikaltimų vykdymui ir jų įtraukimui į Rusijoje uždraustų teroristinių organizacijų „Jabhat al Nusra“ ir IS gretas“.

Tiriamojo komiteto atstovai informavo, kad šiuo metu vyksta kratos įtariamųjų gyvenamosiose vietose, per kurias ieškoma islamistinės ekstremistinės literatūros, daiktų ir dokumentų, svarbių baudžiamosios bylos tyrimui.

Be to, „bendrininkai stengėsi įtraukti verbuojamus asmenis į kitų neteisėtų ginkluotų grupuočių veiklą, taip pat ir užsienio valstybėse“, pažymima pranešime.

Tiriamojo komiteto atstovai informavo, kad šiuo metu vyksta kratos įtariamųjų gyvenamosiose vietose, per kurias ieškoma islamistinės ekstremistinės literatūros, daiktų ir dokumentų, svarbių baudžiamosios bylos tyrimui.

„Šiuo metu sprendžiamas klausimas dėl sulaikytųjų arešto ir kaltinimų jiems pateikimo; imtasi priemonių, kad būtų nustatyti ir patraukti baudžiamojon atsakomybėn jų bendrininkai“, – sakė pareigūnai.

Antradienį buvo patvirtinta, kad 14 gyvybių nusinešusį išpuolį surengė 22 metų Akbardžonas Džalilovas iš Kirgizijos.

Įtariamas sprogdintojas A.Džalilovas Sankt Peterburge gyveno jau kelerius metus; iš pradžių jis remontavo automobilius, o vėliau įsidarbino sušių bare.

Išnagrinėjus jo paskyras socialiniuose tinkluose paaiškėjo, kad vaikinas domėjosi radikaliu islamu ir boksu, bet pažįstami tvirtino, kad jis buvo ramus ir draugiškas žmogus.

Rusijos teisėsaugos struktūros atliko kratą įtariamojo A.Džalilovo bute, bet sprogstamųjų įrenginių elementų ten rasta nebuvo, naujienų agentūrai „Interfax“ pranešė su tyrimu susipažinęs šaltinis.

„A.Džalilovo gyvenamojoje vietoje Sankt Peterburgo Piliečių (Graždanskij) prospekte buvo atlikta krata. Nebuvo rasta jokių įtartinų daiktų, taip pat ir sprogstamųjų užtaisų elementų“, – teigė pašnekovas.

„Tai verčia manyti, kad A.Džalilovas turėjo bendrininkų, kurie aprūpino jį savadarbiu sprogstamuoju įtaisu“, – sakė šaltinis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius