Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 04 04 /09:48

Sankt Peterburgo metro bombą susprogdinęs mirtininkas – kirgizas Akbardžonas Džalilovas

Sankt Peterburgo metropolitene bombą detonavęs mirtininkas, pirminiais duomenimis, veikė vienas, naujienų agentūrai „Interfax“ pranešė vienas šaltinis teisėsaugos struktūrose.
Akbardžonas Džalilovas
Akbardžonas Džalilovas

„Mirtininkas sprogdintojas Sankt Peterburgo metropolitene buvo Kirgizijos pilietis Akbardžonas Džalilovas, gimęs 1995 metais“, – naujienų agentūrai „Interfaks“ sakė šalies saugumo tarnybos atstovas.

„Gali būti, kad jis turėjo Rusijos pilietybę“, – sakė jis.

Kaip nurodė šaltinis, įtariamasis metropoliteno stotyje „Sukilimo aikštė“ (Ploščad Vosstanija) paliko sprogstamąjį įtaisą, paslėptą gesintuve. Ši bomba nesprogo, o paskui buvo neutralizuota.

upload-001-pic905-895x505-12411
upload-001-pic905-895x505-12411

„Sėdęs į metropoliteno vagoną įtariamasis tarp stočių „Technologijos institutas“ (Technologičeskij institut) ir „Šieno aikštė“ (Sennaja ploščad) detonavo sprogstamąjį įtaisą“, – naujienų agentūrai sakė šaltinis.

Pasak jo, antrasis vyras, kuris buvo įtariamas prisidėjęs prie teroro akto, pats atėjo į policiją ir pareiškė esąs nekaltas.

Vis dėlto su juo dar dirba teisėsaugos pareigūnai.

Šaltinis pažymėjo, kad, pirminiais duomenimis, nesprogusios bombos galia buvo maždaug kilogramas trotilo, o sprogusio įtaiso – apie 300 gramų trotilo. Abu sprogstamieji įtaisai buvo prikimšti žalojančių elementų.

Anksčiau šaltinis iš teisėsaugos „Interfax“ sakė, kad pirmadienį Sankt Peterburgo metropolitene bombą tikriausiai detonavo mirtininkas.

„Pagal vieną versiją, sprogstamąjį įtaisą Sankt Peterburgo metropolitene detonavo teroristas mirtininkas. Pirminiais duomenimis, jis buvo 23 metų Vidurio Azijos gyventojas“, – nurodė šaltinis.

Rusijos saugumo tarnyba (FSB) nurodė, kad prie džihadistų grupuočių Irake ir Sirijoje, daugiausiai – „Islamo valstybės“, yra prisijungę mažiausiai 7 tūkst. buvusių Sovietų Sąjungos šalių piliečių, o 2 900 iš jų – Rusijos piliečiai.

VIDEO: Sankt Peterburgo metro nugriaudėjo sprogimas, yra žuvusių

D.Trumpas išreiškė V.Putinui „visokeriopą palaikymą“

JAV prezidentas Donaldas Trumpas pirmadienį kalbėjosi telefonu su Rusijos lyderiu Vladimiru Putinu ir išreiškė jam „visokeriopą palaikymą“ dėl mirtino išpuolio Sankt Peterburgo metropolitene, pranešė Baltieji rūmai.

Kalbėdamas iš Vašingtono JAV vadovas išreiškė užuojautą ir pasmerkė ataką, per kurią žuvo 11 žmonių, o dar kelios dešimtys buvo sužeista.

„Prezidentas D.Trumpas išreiškė visišką Jungtinių Valstijų vyriausybės paramą reaguojant į išpuolį ir įvykdant teisingumą kaltiesiems“, – sakoma Baltųjų rūmų pranešime apie prezidentų pokalbį telefonu.

„Ir prezidentas D.Trumpas, ir prezidentas V.Putinas sutiko, kad su terorizmu būtina kovoti ryžtingai ir greitai“, – sakoma pranešime.

Kol kas niekas neprisiėmė atsakomybės už sprogdinimą Sankt Peterburgo metropolitene. Džihadistų grupuotė „Islamo valstybė“ (IS) anksčiau yra raginusi rengti išpuolius Rusijoje, nes Maskva prisideda prie karinės intervencijos Sirijoje ir kovoja su džihadistais.

Anksčiau pirmadienį per vieną Baltųjų rūmų renginį D.Trumpas pavadino šią ataką „siaubingu dalyku“.

D.Trumpas kalbėjosi su V.Putinu tuo metu, kai JAV Kongresas tiria galimą Rusijos kišimąsi į praėjusiais metais vykusius prezidento rinkimus.

Amerikiečių žvalgybos bendruomenė mano, jog V.Putinas užsakė šią kampaniją, kad pakreiptų rinkimus respublikono D.Trumpo naudai.

VIDEO: Keleivio filmuota medžiaga po sprogimo Sankt Peterburgo metro

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius