Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Santarvės centras“ ragina pavesti jai formuoti „vaivorykštės“ vyriausybę

Latvijos prorusiška kairiųjų partija „Santarvės centras“ pirmadienį paragino prezidentą Andrį Bėrzinį pavesti jai formuoti „vaivorykštės“ vyriausybę, po pirmadienį įvykusio susitikimo su prezidentu žurnalistams sakė partijos lyderis Nilas Ušakovas.
Nilas Ušakovas
Nilas Ušakovas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Santarvės“ pozicija per susitikimą su prezidentu liko nepakitusi: „Santarvė“ mano, kad partijai, kuri laimėjo šiuos rinkimus, tai yra, „Santarvei“, turėtų būti pavesta formuoti naują vyriausybę“, – žurnalistams sakė N.Ušakovas.

„Santarvės centras“ pasiūlė prezidentui formuoti „vaivorykštės“ vyriausybę, kurioje ministrų portfeliai būtų padalyti itin profesionaliems žmonėms.

Įtarimai, kad rinkėjai buvo papirkinėjami perrinkti į parlamentą valdančiosios centro dešinės „Vienybės“ narį Dzintarą Zakį, Latvijoje yra precedento neturintis balsų pirkimo skandalas, dėl kurio „Vienybė“ morališkai negali vadovauti kitai vyriausybei, mano N.Ušakovas.

Jis pabrėžė, kad „Santarvės centras“ būtų pasirengęs bendradarbiauti su visomis politinėmis partijomis, išrinktomis į naująjį Latvijos parlamentą.

„Mes nesame alergiški jokiai politinei partijai. Akivaizdu, yra politinių partijų, su kuriomis turime daugiau skirtumų..., bet su pagarba priimsime rinkėjų pasirinkimą“, – sakė N.Ušakovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius