Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sardinijoje tvarkosi rusai

Rusijos oligarchai įveda savo tvarką Italijos Sardinijos saloje – tiesia ten kelius ir tvarko parkus.

Pastaruoju metu Rusijos oligarchai ypač pamėgo Sardiniją, o Porto Rotondo pamažėle tampa jų karalyste. Italijos spauda rašo, kad būtent šį kurortą pasirinko Manasiras Zijadas, kompanijos „Stroijgazkonsalting“ vadovas. Jo kompanijai pastaruosius 8 metus atitekdavo visi svarbūs „Gazprom“ užsakymai.

Kalbama, kad M.Zijadas tyrinėja žydrąją pakrantę iš sraigtasparnio, skrendančio labai žemai, kad būtų matyti visi vietovės ypatumai. Nors pasaulyje krizė, jis išlaidų nemažina: per pastaruosius mėnesius nusipirko 3 vasarnamius Punta Nurage. Žmogui, pralobusiam iš „juodojo aukso“, patinka svilinanti Sardinijos saulė ir smėliukas. Jis tiesiog pamilo šios salos peizažą. Ir nusprendė, jog gali tai sau leisti.

Pastaruoju metu Rusijos oligarchai ypač pamėgo Sardiniją, o Porto Rotondo pamažėle tampa jų karalyste.

Naujausias M.Zijado pirkinys – visai prie pat Iros paplūdimio, kuris buvo labai populiarus aštuntąjį dešimtmetį. Šiomis dienomis šiose nepakartojamo grožio vietose vilą turi Italijos premjeras Silvio Berlusconi, o Žydrąją pakrantę labiau pamėgę finansų magnatai iš buvusios Sovietų Sąjungos.

M.Zijadas yra nepaprastai turtingas. Jis apžiūri vietos įžymybes, pasirenka ir perka, o pasirašęs čekį keliauja toliau. Kai kurie liudytojai sako, jog norėdamas greičiau baigti derybas su nekilnojamojo turto agentais jis tiesiog pasiūlo dvigubą kainą. Šitaip jam pavyko nusipirkti vieną iš trijų Punta Nurages perlų – vilą „Verdianą“.

Labai panašiai už 30 mln. eurų Alisherui Usmanovui pavyko nusipirkti pramonininkui Antonio Merloni priklausiusią vilą, o Olegui Deripaskai – „Valkirijos“ rūmus senojoje Porto Červo dalyje – už juos teko pakloti 20 mln. eurų. Sąrašą galima tęsti. Prisiminkime kad ir Romaną Abramovičių, kuris vasaras leidžia tarp trijų aukščiausios klasės jachtų ir nuostabios rezidencijos Kala di Volpėje.

Tačiau M.Zijadas, regis, nesiruošia užsiimti įsigytos nuosavybės rekonstrukcija. Jis ketina pats kurti ir statyti. Pirmiausia bus įrengtas uždaras parkas, kur tylą sudrums nebent bangų mūša. M.Zijado darbuotojai jau kreipėsi į vietos valdžią leidimo nutiesti kelią, kuriuo galėtų atvažiuoti svečių limuzinai. M.Zijadas taip pat norėjo gauti leidimą atkurti kadaise gaisrų nusiaubto parko zoną. Ir tai, matyt, tik pradžia, nes šis turtuolis – didelių užmojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius