Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sarkozy grasino Merkel, kad Prancūzija pasitrauks iš euro zonos

Prancūzijos prezidentas Nicolas Sarkozy gegužę pagrasino, kad jo šalis gali pasitraukti iš euro zonos, jeigu Vokietijos kanclerė Angela Merkel neparems plano įsteigti fondą ES narių finansų stabilumui palaikyti.
Nicolas Sarkozy
Nicolas Sarkozy / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Šis grasinimas esą padėjo, ir tada A.Merkel planui pritarusi – tai pranešė Ispanijos dienraštis „El Pais“, remdamasis šalies premjero Jose Luiso Rodriguezo Zapatero žodžiais.

Ispanų premjeras apie N.Sarkozy grasinimą A.Merkel pranešė gegužės 12 dieną, kalbėdamas Ispanijos socialistų partijos nariams. Prancūzijos prezidento spaudos tarnyba atsisakė komentuoti Ispanijos premjero žodžius.

Dienraštis „El Pais“ nenurodydamas, kaip buvo gauta ši informacija, tvirtina, kad Prancūzija, Italija ir Ispanija darė spaudimą Vokietijai, kad pastarosios vyriausybė paremtų ES finansinės pagalbos mechanizmą.

Remdamasis J. L.R.Zapatero žodžiais, laikraštis rašo, kad N.Sarkozy reikalavo visų ES narių besąlygiškai sutikti su fondo įsteigimu. Neva Prancūzijos prezidentas trankęs kumščiu per stalą ir žadėjęs išeiti iš euro zonos. Tai privertė A.Merkel pritarti 750 mlrd. eurų paramos paketui.

750 mlrd. eurų vertės paramos paketas, apie kurį pranešta gegužės 9 dieną, sudaromas euro zonos šalių valiutoms stabilizuoti.

„Jeigu tuo momentu, kai atsidūrėme prie bankroto ribos, Europa nesugebės susivienyti ir duoti adekvataus atsakymo, tai nėra prasmės eurui išlikti“, – pareiškė N.Sarkozy.

Reikia pažymėti, kad euro kursas penktadienį pirmą kartą nuo 2009 metų kovo mėnesio smuko žemiau 1,25 JAV dolerio kartelės, rinkoms nerimaujant dėl skolų krizės Europoje.

Taip pat gegužės 12 dieną pranešta, kad Europos Komisija pritarė euro įvedimui dar vienoje šalyje – Estijoje.

Dabar euro zonai priklauso 16 valstybių.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius