-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sarkozy griežtai atmetė kaltinimus dėl nelegalaus kampanijos finansavimo

Prancūzijos prezidentas Nicolas Sarkozy pirmadienį griežtai atmetė kaltinimus, kad gavo nelegalių aukų grynaisiais iš turtingiausios šalies moters, ir pareiškė, jog „Prancūzija nėra korumpuota valstybė“.
Nicolas Sarkozy
Nicolas Sarkozy / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Nicolas Sarkozy

N.Sarkozy taip pat išreiškė paramą darbo ministrui Ericui Woerthui, kuris buvo apkaltintas iš kosmetikos kompanijos „L'Oreal“ pagrindinės akcininkės Liliane Bettencourt paėmęs 150 tūkst. eurų 2007 metų prezidento rinkimų kampanijai finansuoti.

„Prancūzija nėra korumpuota valstybė, – sakė prezidentas interviu, kurį geriausiu eterio laiku transliavo Prancūzijos televizija. – Politinė klasė, tiek kairieji, tiek dešinieji, iš esmės yra sąžiningi. Prancūzų valstybės tarnautojai yra itin skrupulingi.“

Prieš tris savaites įsiplieskęs nelegalaus finansavimo skandalas susilpnino N.Sarkozy politines pozicijas ir nusmukdė jo populiarumą iki rekordiškai žemo lygio tokiu metu, kai prezidentui tenka sunkiai kovoti dėl siekio įgyvendinti svarbiausią savo politinės darbotvarkės tikslą – reformuoti pensijų sistemą.

N.Sarkozy sakė, kad gėdinga kaltinti jį, esą jis vyko į L.Bettencourt namus pasiimti nelegalių aukų, ir pareiškė, jog asmenys, kurie metė šiuos kaltinimus, dalyvauja prieš jį nukreiptoje „šmeižto kampanijoje“.

„Buvau apibūdintas kaip asmuo, kuris du dešimtmečius vykdavo į ponios L.Bettencourt namus pasiimti vokų. Tai gėdinga“, – sakė prezidentas.

N.Sarkozy tvirtino, kad E.Woerthas toliau eis darbo ministro pareigas, kad būtų patvirtinta pensijų sistemos reforma. Antradienį ministras rengiasi pristatyti kabinetui įstatymo projektą, kuriame numatyta vėlinti pensinį amžių nuo 60 iki 62 metų, o rugsėjį jis turėtų būti perduotas svarstyti parlamentui.

„Ericas Woerthas yra sąžiningas, kompetentingas žmogus. Aš juo visiškai pasitikiu“, – pabrėžė N.Sarkozy interviu valstybinei televizijai, kuris buvo transliuojamas iš Eliziejaus rūmų sodų.

Tačiau prezidentas sakė, kad patars E.Woerthui atsisakyti valdančiosios Sąjungos už liaudies judėjimą iždininko pareigų, kad galėtų visą dėmesį skirti pensijų reformai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius