-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sarkozy, kuris bėgiodamas susmuko, laikosi gerai, sako padėjėjas (atnaujinta 13.37 val.)

Prancūzijos prezidentas Nicolas Sarkozy, kuris šį savaitgalį bėgiodamas susmuko, ligoninėje „laikosi gerai“, sakė jo administracijos vadovas.
Nicolas Sarkozy paliko ligoninę
Nicolas Sarkozy atsisveikino su medikais. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

54 metų N.Sarkozy, kuris raginamas lengvinti savo perkrautą darbotvarkę, susmuko sekmadienį bėgiodamas netoli Versalio rūmų, esančių į vakarus nuo Paryžiaus. Jis buvo sraigtasparniu nuskraidintas į kariškių ligoninę sostinėje.

Vienas prezidento padėjėjas vėliau sakė, kad N.Sarkozy, kuris savo kadenciją pradėjo 2007 metų gegužę, susidūrė su „nedidele“ problema, susijusia su klajokliu nervu, padedančiu reguliuoti širdies plakimo dažnį.

N.Sarkozy „laikosi gerai“, žurnalistams sakė jo administracijos vadovas Claude'as Gueant'as. Prancūzijos lyderis vėliau pirmadienį turi būti išrašytas iš ligoninės „Val de Grace“.

„Jam viskas gerai. Jis alkanas. Jis skundžiasi. Viskas einasi gerai“, – radijui RTL sakė parlamentaras ir N.Sarkozy sąjungininkas Patrickas Balkany, kuris kalbėjosi su C.Gueant'u ir pirmąja ponia Carla Bruni-Sarkozy.

„Carla mus nedelsdama nuramino. <...> Tai praeinantis dalykas. Prezidentas turės būti atsargesnis, truputį mažiau dirbti ir truputį daugiau valgyti“, – pridūrė jis ir dėl to incidento apkaltino N.Sarkozy pastarojo meto pastangas numesti svorio.

Vazovagalinė sinkopė gali sulėtinti širdies ritmą ir sumažinti kraujospūdį, ypač jei žmogus kenčia nuo dehidratacijos. Tokie pacientai gali nualpti, bet paprastai visiškai pasveiksta, sako medikai.

Prezidentūra nurodė, jog neplanuojama atšaukti antradieniui numatyto N.Sarkozy apsilankymo Sen Mišelio kalno vienuolyne Normandijoje. Savaitės pabaigoje prezidentas turi pradėti atostogauti.

Kaip praneša Eliziejaus rūmai, N.Sarkozy gydytojas buvo drauge ir galėjo tuoj pat suteikti pagalbą. „Tas negalavimas, kuris su sąmonės praradimu nebuvo susijęs, ištiko po 45 minučių intensyvaus sportavimo“, – sakoma pranešime.

Viena liudininkė, kuri nesutiko skelbti savo pavardės, žurnalistams sakė mačiusi, kaip La Lanterno teritorijoje kažkoks asmens sargybinių apsuptas bėgikas suklupo ir susmuko.

N..Sarkozy yra sporto entuziastas, jį dažnai galima pamatyti bėgiojantį ar važinėjantį dviračiu su padėjėjais ir asmens sargybiniais.

Maždaug prieš tris savaites Eliziejaus rūmai paskelbė N.Sarkozy metinio sveikatos patikrinimo išvadas, kuriose sakoma, kad neseniai atliktų kraujo ir širdies tyrimų rezultatai yra normalūs. Daugiau detalių nebuvo pateikta.

Per savo rinkimų kampaniją N.Sarkozy pažadėjo reguliariai skelbti ataskaitas apie savo sveikatą. Kol kas prezidentūra yra paskelbusi vieną visą ataskaitą – penkios dienos po prezidento prisaikdinimo. Joje buvo teigiama, kad jis tinkamas dirbti šį darbą.

2007-ųjų spalį N.Sarkozy buvo trumpam paguldytas į ligoninę dėl nedidelės gerklės operacijos. Prezidentūra niekada oficialiai nepranešė apie šią operaciją, bet padėjėjai 2008-ųjų sausį patvirtino ją buvus.
 

Vėliau prezidentūra paskelbė, kad ataskaitas apie prezidento sveikatą skelbs kartą per metus, bet 2008-aisiais jokia ataskaita nepasirodė.

Prancūzijos lyderių sveikatos būklę jau seniai gaubia paslaptys. Buvęs socialistų prezidentas Francois Mitterrand'as 11 metų įstengė slėpti faktą, kad serga prostatos vėžiu, kuris jam buvo diagnozuotas netrukus po skyrybų 1981 metais. Jis mirė 1996-aisiais, mažiau nei aštuoni mėnesiai po to, kai pasitraukė iš posto.  

Papildyta 13.37 val. Prancūzijos prezidentas pirmadienį išvyko iš Paryžiaus kariškių ligoninės, kur praleido naktį.

N.Sarkozy iš ligoninės išvažiavo su gražiąja žmona Carla Bruni-Sarkozy. Prezidentas, paspaudęs rankas medikams, pamojavo žurnalistams ir išvyko. Prezidento atstovai spaudai teigė, kad medikai neaptiko didelių N.Sarkozy sveikatos problemų, o sekmadieninis negalavimas – per didelio nuovargio rezultatas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius