-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Saudo Arabija išdavinės vizas dalyvauti sporto ir kultūros renginiuose

Saudo Arabija nuo gruodžio pradės išdavinėti vizas dalyvauti sporto ir kultūros renginiuose, antradienį paskelbė pareigūnai.
Saudo Arabijos valdantysis elitas
Saudo Arabijos valdantysis elitas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Šios naujovės karalystė imasi norėdama inicijuoti turizmą.

„Saudo Arabija pirmą kartą atvers savo sienas „gyvo“ sporto, muzikos ir kultūros gerbėjams, pradėdama naują internetinį vizų procesą, skirtą tarptautinių turistų sutikimui“, – paskelbė šalies Generalinė sporto administracija.

Naujasis vizų išdavimo procesas gruodžio mėnesį bus pritaikytas „Formulės E“ automobilių lenktynėms netoli Rijado, nurodė pareigūnai.

Turizmo vadovas princas Sultanas bin Salmanas bin Abdulazizas naujienų agentūrai AFP pernai sakė, kad elektroninės vizos bus pradėtos išdavinėti pirmąjį 2018 metų ketvirtį.

Saudo Arabijos vizos šiuo metu išduodamos tik darbuotojams iš užsienio, jų išlaikytiniams ir musulmonų maldininkams, keliaujantiems į šventąsias vietas Mekoje ir Medinoje.

Turizmo inicijavimas yra vienas pagrindinių plano „Vizija 2030“ elementų, siekiant parengti didžiausią arabų ekonomiką erai po naftos. Šias gaires parengė sosto įpėdinis Mohammedas bin Salmanas.

2017 metų rugpjūtį karalystė paskelbė apie milijardų eurų vertės projektą 50 salų ir kitų gražių vietų prie Raudonosios jūros paversti prabangiais kurortais.

Šalis taip pat planuoja vystyti istorines vietas, tokias kaip al Chidžro archeologinė vietovė, kur yra smiltainyje iškaltų kapų, priklausančių tai pačiai civilizacijai, kuri sukūrė Jordanijos Petros miestą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius