Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 01 05 /15:01

Saudo Arabija numušė iš Jemeno paleistą balistinę raketą

Saudo Arabija penktadienį paskelbė numušusi balistinę raketą karalystės pietuose netoli sienos su Jemenu.
Husių pajėgos Anado oro pajėgų bazėje
Husių sukilėliai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Valstybinė žiniasklaida šią žinią išplatino praėjus kelioms valandoms po Jemeno sukilėlių pareiškimo, kad jie surengė šią ataką.

Husiais vadinami šiitų sukilėliai, įsitraukę į karą su Rijadu ir jo sąjungininkais, paskelbė paleidę raketą į Saudo Arabijos pietvakarinę Nadžrano provinciją, sakoma jų televizijos „al Masirah“ pranešime.

Saudo Arabijos oro erdvės gynyba numušė šią balistinę raketą virš Nadžrano, nurodė karalystės valstybinė televizija „al Ekhbariya“.

Įrodyta Irano parama

Su sukilėliais Jemene kovojanti Rijado vadovaujama koalicija pareiškė, kad penktadienį jų paleista balistinė raketa, numušta virš Saudo Arabijos pietinės dalies, yra įrodymas, kad Iranas remia šiuos šiitų kovotojus.

„Šis Irano remiamų husių priešiškas aktas įrodo, kad Irano režimas tebėra įsitraukęs į ginkluotų husių rėmimą“, – koalicijos pareiškimą citavo Saudo Arabijos valstybinė naujienų agentūra SPA.

Husiais vadinami šiitų sukilėliai, įsitraukę į karą su Rijadu ir jo sąjungininkais, paskelbė paleidę raketą į Saudo Arabijos pietvakarinę Nadžrano provinciją, sakoma jų televizijos „al Masirah“ pranešime.

Saudo Arabija: „Šis Irano remiamų husių priešiškas aktas įrodo, kad Irano režimas tebėra įsitraukęs į ginkluotų husių rėmimą.“

Koalicijos atstovas Turki al Maliki sakė, kad raketa „buvo tyčia nukreipta į tankiai civilių apgyvendintus rajonus“, tačiau padarė tik nedidelės žalos vieno Saudo Arabijos piliečio turtui.

Apie nukentėjusius žmones nepranešama.

Saudo Arabija ir jos sąjungininkės, remiančios Jemeno vyriausybės kovą su husiais, seniai kaltina Iraną palaikant sukilėlius.

Gruodžio mėnesį Rijadas perspėjo dėl „Irane pagamintų balistinių ginklų“ keliamos grėsmės karalystei, kai buvo numušta kita iš Jemeno paleista raketa.

Saudo Arabijos vadovaujama koalicija tarptautinės bendruomenės pripažįstamą prezidento Abedrabbo Mansouro Hadi vyriausybę remia nuo 2015 metų kovo, kai sukilėliai užėmė sostinę Saną.

Husiai iki šiol kontroliuoja sostinę ir didelę dalį šalies šiaurinės teritorijos.

Pasaulio sveikatos organizacijos duomenimis, karas Jemene nuo 2015 metų nusinešė jau daugiau kaip 8 750 žmonių gyvybių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius